Friday, March 11, 2022

Essä om ekonomisk utveckling

Essä om ekonomisk utveckling



Modern ekonomisk tillväxt har resulterat i en minskning av dominansen av småbruk med ensamhandel, uppsats om ekonomisk utveckling. Omfattningen och takten i den intersektoriella överföringen av arbetskraft beror mycket på produktivitetsökningstakten i primärsektorn i förhållande till andra sektorer. Ett annat stort problem som dessa nationer står inför uppsats om ekonomisk utveckling att lönerna är extremt dåliga. Detta har skapat misstroendet mellan de två sektorerna då ekonomen inte välkomnas i miljökretsen när det kommer till viktiga frågor som är viktiga för många. Kenyas första president var Mzee Jomo som valdes in





Citera denna sida



Miljöprestanda är en mycket viktig fråga runt om i världen eftersom miljön uppfattas som en insatsvara i produktionen. Miljön skulle kunna göras av den naturliga och geografiska infrastruktur som kan påverka ekonomisk tillväxt och ekonomisk utveckling. Men spridningen av mänskliga resurser är inte jämnt fördelad mellan kontinenterna. Utvecklingen av utvecklingsländerna bidrar i hög grad av de tillgängliga resurserna och därmed en utvecklad ekonomi. De fattiga eller tredje världens utvecklingsländer drabbas dock alltid tidigast och hårdast av oväntade uppsats om ekonomisk utveckling som klimatförändringar och därmed deras ekonomiska utveckling faller.


Detta innebär därför att miljökvaliteten starkt påverkar och påverkas lika väl av den ekonomiska utvecklingen. Som sådan spelar den naturliga miljön en stor roll i ekonomin eftersom den fungerar som en direkt insats i produktionen genom de många resurser den erbjuder såsom mineraler och fossila bränslen som direkt underlättar produktion av varor och tjänster och därmed bygger relationen mellan miljön och ekonomin. En miljö kan därför definieras som den naturliga värld vi lever i som består av människor, djur och växter, uppsats om ekonomisk utveckling. Det är det geografiska området som påverkar och påverkas av mänskliga metoder. Å andra sidan skulle ekonomi innebära tillståndet för ett givet geografiskt område i termer av produktion och konsumtion av varor och tjänster tillsammans med tillgången på pengar.


I allmänhet kan det betecknas som alla tillgängliga naturresurser. Utvecklingen av en kontinent bidrar av den ekonomiska tillväxten som också är beroende av miljön. Utveckling definieras alltså som en ny förbättrad energibalans mellan mänskliga relationer och system för markanvändning, miljötillverkning, sysselsättning, konsumtion och försörjning som syftar till bästa användning av fysiska och socioekonomiska resurser. Todaro et al., Utveckling är alltså den faktiska förändringen som underlättas av resursanvändning.


Miljö och ekonomi är sammanlänkade för ekonomisk utveckling. Miljö och ekonomi har direkta effekter på varandra. Den ekonomiska utvecklingen är beroende av produktionen uppsats om ekonomisk utveckling förbrukning av resurser som kommer från miljön. Produktionen är beroende av miljön för följande; för leverans av naturresurser, som leverantör av miljö- eller anläggningsvaror och dess volym som avfallssänka Katsoulakos et al., Miljön erbjuder naturresurser som kan kategoriseras som förnybara eller icke-förnybara. Upplysta länder är intresserade av den gröna ekonomin och den blå ekonomin som är väl lämpade för miljön och idén om hållbar miljö. Blå ekonomi innehåller floder, hav och olika marina resurser medan den gröna uppsats om ekonomisk utveckling betonar användningen av olika industrier, förnybar energi, sol och vind.


Men industrier är destruktiva för miljön, uppsats om ekonomisk utveckling. Till att börja med fungerar miljön som en leverantör av resursinsats för produktion och konsumtion. Miljöresurserna används vid produktion av varor och tjänster för konsumentens användning. De varor och tjänster som erhålls från produktionen används därför av de människor som ingår i miljön, uppsats om ekonomisk utveckling. Tillgången på naturresurser avgör därför produktionsnivån som är den avgörande faktorn för ekonomiskt välbefinnande och förbättra samhällets kvalitet. Ekonomisk nytta ökas av nyttan av de varor som härrör från konsumtionen av från uppsats om ekonomisk utveckling. Miljön erbjuder universella tjänster som klimatkontroll, det vill säga träd som tar upp koldioxid och ger syre för liv.


Detta indikerar tydligt ett tydligt samband mellan miljön och ekonomin när människor får njuta av den biologiska mångfalden som finns i världen, uppsats om ekonomisk utveckling. Å andra sidan stimulerar miljön produktion och konsumtion genom att assimilera de oanvända produktionsprodukterna och omvandla dem till ofarliga eller användbara ekologiska produkter. till fysiska faktorer som klimat, regn, vindformer och det topografiska läget.


De flesta av de ekonomiska metoderna har dock negativa effekter uppsats om ekonomisk utveckling miljön. Till exempel, minskade eller uttömda naturkapitalresurser i miljön bidrar till användningen av naturresurser i produktionen Todaro et al. Detta kan leda till miljöföroreningar eller miljöförstöring. Att försöka rädda miljön kommer alltså att leda till att den ekonomiska utvecklingen avtar. Ekonomisk praxis bidrar dock till miljöföroreningar. Miljöförstöringen leder till långsam ekonomisk utveckling eftersom den tar ut höga kostnader på utvecklingsländerna genom hälsorelaterade utgifter och den förtätade produktiviteten av resurser. Todaro et al, uppsats om ekonomisk utveckling, försämringen leder till att jordbruksmetoderna misslyckas, vilket leder till minskad mat per capita uppsats om ekonomisk utveckling på grund av befolkningstrycket på marginell mark.


Resultatet är också den minskade ekonomiska utvecklingen. Föroreningar av vatten leder till bristande tillgång till sanitet och rent vatten vilket påverkar de fattigas hälsa på grund av infektionssjukdomar världen över. Generellt miljömässigt uppsats om ekonomisk utveckling främjar skador som hindrar den ekonomiska utvecklingsprocessen. Det leder till låg produktion på ekonomiskt utnyttjade resurser eftersom resurserna som skulle vara tillgängliga för produktion är knappa. Föroreningar leder till de höga kostnaderna för att använda naturresurserna, till exempel kräver vattenföroreningar rening som kräver mycket kostnader. Processen att återställa miljön efter nedbrytningen är kostsam Todaro, Hög kostnad används för att minska och avhjälpa skadorna av föroreningar.


Teknikens framsteg bidrar också till ökade kostnader till följd av förlust av råvaror och energiresurser. Det obestridliga förhållandet mellan ekonomisk tillväxt och utveckling ger en betydande ökning av samspelet mellan utveckling och miljö. Genom miljön leder ekonomisk tillväxt genom produktion av varor och tjänster inom ekonomin till utveckling. Utvecklingen är alltså beroende av hur de tillgängliga naturresurserna används. Civilisationen av en given kontinent skulle förlita sig på fördelarna och nackdelarna med dess miljö Katsoulakos et al. Men ökningen av föroreningar och irrationell användning av naturresurser sammanfaller med stimulerandet av miljörörelser.


På grund av den globala oro som har uppstått på grund av den allt större skillnaden mellan i- och utvecklingsländerna, har berörda ledare uppsats om ekonomisk utveckling att komma med nya utvecklingsidéer som uppsats om ekonomisk utveckling inte bara berörs av ekonomin utan också skyddet av miljön. En hållbar utveckling består främst av ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Hållbar utveckling tar hänsyn till ekonomisk tillväxt från dess gamla känsla av ökning av inkomsten per capita i samverkan med minskningen uppsats om ekonomisk utveckling fattigdom och sociala skillnader och på villkor att naturresurserna inte kommer att förbrukas Katsoulakos et al, Minimering av miljöpåverkan såsom miljöförstöring och föroreningar leder till att BNP för bruttonationalprodukten främjas som fungerar som det övergripande måttet på den inhemska produktionen.


Kuznets kurva har skapats för att ge en representation av förhållandet mellan ekonomisk tillväxt och miljökvalitet. Kuznets-kurvan säger att när BNP stiger, uppsats om ekonomisk utveckling, miljöförstöringen ökar också och bortom en viss punkt leder ökningen av BNP till minskad miljöförstöring. Till exempel, där inkomsten är låg, är föroreningarna avsevärda medan en individ vid en viss inkomstnivå börjar överväga avvägningen mellan miljööverlägsenhet och konsumtion, uppsats om ekonomisk utveckling.


Efter en viss tidpunkt dominerar utgifterna för nedgång eftersom individer föredrar förbättringar av miljökvalitet framför ytterligare konsumtion och miljööverlägsenhet börjar utvecklas i samband med ekonomisk tillväxt. Under är uppsats om ekonomisk utveckling Miljö Kuznets Curve som visar sambandet mellan olika indikatorer på miljöförstöring och inkomst per capita. Miljökriser som antingen är förutsägbara eller oväntade har i hög grad påverkats av ekonomisk produktion. De fattiga länderna påverkas dock mer av en sådan kris jämfört med de utvecklade länderna som har ny avancerad teknologi som gör det möjligt för dem att förhindra att sådana kriser inträffar eller minska dem. Todaro et al., Produktionssektorn bidrar till sådana miljökriser genom föroreningar och miljöförstöring, uppsats om ekonomisk utveckling.


Den huvudsakliga effekten av miljöföroreningar är klimatförändringar. Som förutspåtts av klimatmodellerna kommer de flesta länder i Mellanöstern sannolikt att drabbas i framtiden på grund av klimatförändringar. Den globala uppvärmningen som bidrar till att ozonskiktet förstörs har orsakat stora klimatförändringar. Global uppvärmning beror på förorening av atmosfären genom växthuseffekter och utsläpp av skadliga produkter atmosfären Todaro et al, Det leder till ökenspridning som har gjort marken försämrad och olämplig för att leva samt förstörelsen av mänskliga resurser och därmed begränsande produktion. I slutändan skulle klimatförändringarna få negativa effekter på ekonomin. Miljöföroreningar leder till nedbrytning av luft och vatten. Den främsta orsaken till förorenat vatten som avrinning på land till kustvatten som förekommer på många kustnära platser.


Nedbruten luft beror på luftföroreningar genom utsläpp av skadliga gaser från det ekonomiska systemet till atmosfären Todaro et al. Sådana gaser påverkar individens hälsa eftersom de förstör den friska luften som behövs för livet. Förorenat vatten kommer därför att innebära brist på färskvatten som sedan bidrar till hälsoproblemen på grund av otillräcklig sanitet och vattenbrist. Avskogning är en annan faktor som har bidragit till miljökrisen. Det handlar om att skära uppsats om ekonomisk utveckling av träd utan att ersätta dem plantering. Avskogning förstör vilda djurs hem samt förstör de anhöriga som finns i miljön. Todaro et al, Djur skulle vara beroende av växter för ren luft och assimilering av de skadliga avfallsprodukterna men med frånvaro av skog skulle det påverka miljön negativt.


Avverkning av träd i syfte att förvärva naturresurser samt bidra till klimatförändringar som inga regn och markförstöring genom jorderosion. Med förändringar i klimatet misslyckas jordbruksproduktiviteten och minskad livsmedelsproduktion per capita leder till hunger på grund av befolkningstrycket från marginell mark. Dessutom har många växters och djurs liv hotats att utrotas på grund av spridning av sjukdomar orsakade av miljökriser. Detta betecknas som biologisk motgång där djur och växter utsätts för villkoren att de inte kan upprätthålla liv. Till exempel deponering av skadliga avfallsprodukter i vatten som utgör ett hot mot det marina livet. Vissa skadliga avfallsprodukter påverkar marken och påverkar därför tillväxten hos vissa arter.


Detta kan också orsaka hälsoeffekter för konsumenterna av gårdsprodukterna. En annan miljökris stimuleras av urbaniseringen. Sociala och miljömässiga faktorer som överbefolkning, trängsel, föroreningar, folkhälsofrågor, otillräcklig sanitet påverkar miljön Katsoulakos et al, Föroreningstillväxt på landsbygden har tvingat många människor att migrera till stadsområden där de orsakar trängsel på grund av ökat antal människor, uppsats om ekonomisk utveckling. Regioner med hög befolkning är förknippade med dålig och förorenad miljö. Snabb befolkningstillväxt och växande ekonomisk verksamhet skadar miljön om inte åtgärder vidtas för att mildra dess negativa effekter. Länder i tredje världen möter mer fattigdom jämfört med de utvecklade länderna.


Men de fattiga kommer sannolikt att drabbas mer av miljökriser orsakade av ekonomiska aktiviteter Todaro et al. Jordförstöring från produktion skulle därför innebära att de fattiga inte har något val än att leva på den förstörda improduktiva mark som finns kvar. Dessutom har de fattiga ingen makt att minska föroreningarna där de bor och genom att bo på förorenad mark har de mindre mark att ta sig ur sin fattigdom. Den enda utvägen för att hjälpa de fattiga i detta fall är att förhindra miljöförstöring. Att lösa miljöförstöring innebär att ha en hållbar miljö, uppsats om ekonomisk utveckling.


Flera åtgärder kan sättas in för att lösa för att säkerställa miljömässig hållbarhet. Det finns därför ett behov av att skydda miljön för att bibehålla dess relation till ekonomin. Den första åtgärden är användningen av SDGs, Sustainable Development Goals som inkluderar klimat, hav, land och ansvarsfull konsumtion och produktion och många fler Katsoulakos et al,





uppsats om produktens livscykel



Medan många ekonomiska experter hänvisar till framväxten av den kinesiska ekonomin som ett mirakel, hävdar vissa forskare att uppgången i den kinesiska ekonomin främst beror på riklig, billig arbetskraft, som har identifierats som den centrala mekanismen för dess framgång. Landet har expanderat ungefär fyra gånger snabbare än USA när det gäller produktion per capita. Detta har gjort det möjligt för Kina att minska den relativa skillnaden i medborgarnas levnadsstandard, vilket framgår av historisk statistik och fakta. För att allt detta ska hända måste Kina generera betydande intäkter från sin världsomspännande handel. Mellan och , är landet den största exportören och den näst största importören av produkter, vilket bidrar till en global BNP-tillväxt på mellan 25 och 39 procent. Det betyder att hundratals miljoner färre människor lever i fattigdom i Kina.


Enligt Todaro och Smith inkluderar dessa länder Hongkong, Taiwan, Sydkorea och Japan. Under en period av betydande tillväxt i den globala handeln förlitade sig dessa länder främst på exportorienterad industrialiseringspolitik. Detta hjälptes också av den billiga arbetskraften från kinesiska landsbygdsmedborgare. Dessutom, när investerare skyndade till den kinesiska marknaden, spelade regeringen en viktig roll för att säkerställa att Kina växte ekonomiskt och gick in på den globala marknaden. Den kinesiska regeringen antog en policy som kräver att potentiella investerare ska samarbeta med offentliga och privata kinesiska företag, göra betydande tekniska överföringar, använda lokalt innehåll och göra flera andra eftergifter för att verka i kinesiska. Kina har lärt sig av sina misstag, och ett av de historiska misstagen som Kina gjorde efter den kommunistiska revolutionen var centraliseringen av produktion och distribution av jordbruksinsatser, vilket resulterade i att över 20 miljoner kineser dog under mitten av 1900-talets stora svält.


Alla dessa misstag tjänade som en påminnelse till kineserna om att det var avgörande att investera i utbildning och i synnerhet att förbättra de högre utbildningskompetenserna hos tillverkningsarbetare. Japan är ett exempel på ett land som haft samma drivkraft som Kina men som inte lyckades uppfylla sina ambitioner. Japan var den snabbast växande ekonomin under efterkrigstiden, populärt känt som det japanska ekonomiska miraklet. Även om arbetarproduktiviteten förblev hög, började ekonomin lida i början av talet på grund av en låg arbetskraft. Enligt Cui et al. Befolkningen i arbetsför ålder i Kina har minskat, vilket illustreras av Cui et al.


Detta är dock ingen nyhet, eftersom samma situation inträffade i , när Kina hade brist på arbetskraft i både tillverknings- och industricentra i Pearl River Delta, Yangtze och River Delta, som senare spred sig till många provinser i hela landet Banister et al. Sedan den ekonomiska reformen har Kina arbetat hårdare än något annat land för att minska fattigdomen, med en större andel av dess medborgare som lever under fattigdomsgränsen. Men, liksom i andra utvecklingsländer, möter de återstående fattiga människorna, som räknas i miljoner, extrem fattigdom, vilket leder till ytterligare problem som förlust av säkerhet, korruption som markgripande av starka regeringstjänstemän och genomsnittliga löneskillnader.


Banister, J. Kina, ekonomisk utveckling och dödlighet minskar. Världsutveckling, 33 1, Detta indikerar tydligt ett tydligt samband mellan miljön och ekonomin när människor får njuta av den biologiska mångfalden som finns i världen. Å andra sidan stimulerar miljön produktion och konsumtion genom att assimilera de oanvända produktionsprodukterna och omvandla dem till ofarliga eller användbara ekologiska produkter. till fysiska faktorer som klimat, regn, vindformer och det topografiska läget.


De flesta av de ekonomiska metoderna har dock negativa effekter på miljön. Till exempel, minskade eller uttömda naturkapitalresurser i miljön bidrar till användningen av naturresurser i produktionen Todaro et al. Detta kan leda till miljöföroreningar eller miljöförstöring. Att försöka rädda miljön kommer alltså att leda till att den ekonomiska utvecklingen avtar. Ekonomisk praxis bidrar dock till miljöföroreningar. Miljöförstöringen leder till långsam ekonomisk utveckling eftersom den tar ut höga kostnader på utvecklingsländerna genom hälsorelaterade utgifter och den förtätade produktiviteten av resurser. produktion på grund av befolkningstrycket på marginell mark.


Resultatet är också den minskade ekonomiska utvecklingen. Föroreningar av vatten leder till bristande tillgång till sanitet och rent vatten vilket påverkar de fattigas hälsa på grund av infektionssjukdomar världen över. Generellt sett främjar miljöföroreningar skador som hindrar den ekonomiska utvecklingsprocessen. Det leder till låg produktion på ekonomiskt utnyttjade resurser eftersom resurserna som skulle vara tillgängliga för produktion är knappa. Föroreningar leder till de höga kostnaderna för att använda naturresurserna, till exempel kräver vattenföroreningar rening som kräver mycket kostnader. Processen att återställa miljön efter nedbrytningen är kostsam Todaro, Hög kostnad används för att minska och avhjälpa skadorna av föroreningar.


Teknikens framsteg bidrar också till ökade kostnader till följd av förlust av råvaror och energiresurser. Det obestridliga förhållandet mellan ekonomisk tillväxt och utveckling ger en betydande ökning av samspelet mellan utveckling och miljö. Genom miljön leder ekonomisk tillväxt genom produktion av varor och tjänster inom ekonomin till utveckling. Utvecklingen är alltså beroende av hur de tillgängliga naturresurserna används. Civilisationen av en given kontinent skulle förlita sig på fördelarna och nackdelarna med dess miljö Katsoulakos et al. Men ökningen av föroreningar och irrationell användning av naturresurser sammanfaller med stimulerandet av miljörörelser.


På grund av den globala oro som har uppstått på grund av den allt större skillnaden mellan i- och utvecklingsländerna, måste berörda ledare komma med nya utvecklingsidéer som inte bara handlar om ekonomin utan också om skyddet av miljön. En hållbar utveckling består främst av ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Hållbar utveckling bygger ekonomisk tillväxt utifrån sin gamla känsla av att öka inkomsten per capita samtidigt som fattigdomen och sociala skillnader minskar och på villkor att naturresurserna inte kommer att förbrukas Katsoulakos et al., Minimering av miljöpåverkan såsom miljöförstöring och förorening bly till att främja bruttonationalproduktens BNP som fungerar som det övergripande måttet på den inhemska produktionen.


Kuznets kurva har skapats för att ge en representation av förhållandet mellan ekonomisk tillväxt och miljökvalitet. Kuznets-kurvan säger att när BNP stiger, ökar också miljöförstöringen och bortom en viss punkt leder ökningen av BNP till en minskning av miljöförsämringen. Till exempel, där inkomsten är låg, är föroreningarna avsevärda medan en individ vid en viss inkomstnivå börjar överväga avvägningen mellan miljööverlägsenhet och konsumtion. Efter en viss tidpunkt dominerar utgifterna för nedgång eftersom individer föredrar förbättringar av miljökvalitet framför ytterligare konsumtion och miljööverlägsenhet börjar utvecklas i samband med ekonomisk tillväxt.


Nedan är Environmental Kuznets Curve som visar sambandet mellan olika indikatorer på miljöförstöring och inkomst per capita. Miljökriser som antingen är förutsägbara eller oväntade har i hög grad påverkats av ekonomisk produktion. De fattiga länderna påverkas dock mer av en sådan kris jämfört med de utvecklade länderna som har ny avancerad teknologi som gör det möjligt för dem att förhindra att sådana kriser inträffar eller minska dem. Todaro et al., Produktionssektorn bidrar till sådana miljökriser genom föroreningar och miljöförstöring. Den huvudsakliga effekten av miljöföroreningar är klimatförändringar. Som förutspåtts av klimatmodellerna kommer de flesta länder i Mellanöstern sannolikt att drabbas i framtiden på grund av klimatförändringar.


Den globala uppvärmningen som bidrar till att ozonskiktet förstörs har orsakat stora klimatförändringar. Global uppvärmning beror på förorening av atmosfären genom växthuseffekter och utsläpp av skadliga produkter atmosfären Todaro et al, Det leder till ökenspridning som har gjort marken försämrad och olämplig för att leva samt förstörelsen av mänskliga resurser och därmed begränsande produktion. I slutändan skulle klimatförändringarna få negativa effekter på ekonomin. Miljöföroreningar leder till nedbrytning av luft och vatten. Den främsta orsaken till förorenat vatten som avrinning på land till kustvatten som förekommer på många kustnära platser. Nedbruten luft beror på luftföroreningar genom utsläpp av skadliga gaser från det ekonomiska systemet till atmosfären Todaro et al. Sådana gaser påverkar individens hälsa eftersom de förstör den friska luften som behövs för livet.


Förorenat vatten kommer därför att innebära brist på färskvatten som sedan bidrar till hälsoproblemen på grund av otillräcklig sanitet och vattenbrist. Avskogning är en annan faktor som har bidragit till miljökrisen. Det handlar om att hugga ner träd utan att ersätta dem plantering. Avskogning förstör vilda djurs hem samt förstör de anhöriga som finns i miljön. Todaro et al, Djur skulle vara beroende av växter för ren luft och assimilering av de skadliga avfallsprodukterna men med frånvaro av skog skulle det påverka miljön negativt. Avverkning av träd i syfte att förvärva naturresurser samt bidra till klimatförändringar som inga regn och markförstöring genom jorderosion.


Med förändringar i klimatet misslyckas jordbruksproduktiviteten och minskad livsmedelsproduktion per capita leder till hunger på grund av befolkningstrycket från marginell mark. Dessutom har många växters och djurs liv hotats att utrotas på grund av spridning av sjukdomar orsakade av miljökriser. Detta betecknas som biologisk motgång där djur och växter utsätts för villkoren att de inte kan upprätthålla liv. Till exempel deponering av skadliga avfallsprodukter i vatten som utgör ett hot mot det marina livet.


Vissa skadliga avfallsprodukter påverkar marken och påverkar därför tillväxten hos vissa arter. Detta kan också orsaka hälsoeffekter för konsumenterna av gårdsprodukterna. En annan miljökris stimuleras av urbaniseringen. Sociala och miljömässiga faktorer som överbefolkning, trängsel, föroreningar, folkhälsofrågor, otillräcklig sanitet påverkar miljön Katsoulakos et al, Föroreningstillväxt på landsbygden har tvingat många människor att migrera till stadsområden där de orsakar trängsel på grund av ökat antal människor. Regioner med hög befolkning är förknippade med dålig och förorenad miljö. Snabb befolkningstillväxt och växande ekonomisk verksamhet skadar miljön om inte åtgärder vidtas för att mildra dess negativa effekter.


Länder i tredje världen möter mer fattigdom jämfört med de utvecklade länderna. Men de fattiga kommer sannolikt att drabbas mer av miljökriser orsakade av ekonomiska aktiviteter Todaro et al. Jordförstöring från produktion skulle därför innebära att de fattiga inte har något val än att leva på den förstörda improduktiva mark som finns kvar. Dessutom har de fattiga ingen makt att minska föroreningarna där de bor och genom att bo på förorenad mark har de mindre mark att ta sig ur sin fattigdom. Den enda utvägen för att hjälpa de fattiga i detta fall är att förhindra miljöförstöring. Att lösa miljöförstöring innebär att ha en hållbar miljö.


Flera åtgärder kan sättas in för att lösa för att säkerställa miljömässig hållbarhet. Det finns därför ett behov av att skydda miljön för att bibehålla dess relation till ekonomin. Det första måttet är användningen av SDGs, Sustainable Development Goals som inkluderar klimat, hav, land, och ansvarsfull konsumtion och produktion och många fler Katsoulakos et al. Ekonomen inom produktionssektorer som industrier bör använda SDGs som checklista för sin industriella projekt för att säkerställa att de inte orsakar negativ inverkan på miljön.


Detta kommer därför att bidra till att minska avsikten med miljöföroreningar från industrier. SDGs gör ett bra jobb med att integrera de ekonomiska, sociala och miljömässiga dimensionerna av utveckling. Den kontinuerliga övervakningen av industriutvecklingen måste förbättras för att få en miljöutveckling. Detta kommer att bidra till att minimera miljöskador genom föroreningar.

No comments:

Post a Comment