Friday, March 18, 2022

Aristoteles uppsats

Aristoteles uppsats



Både Platon och Aristoteles ser det goda livet som det tillstånd där en person uppvisar total dygd. hur det fungerar. Sammanfattningsvis, även om Aristoteles höll med om att människor söker lycka och att lycka är vårt största goda, verkar det för mig som utilitarister och Aristoteles skiljer sig åt i sina olika sätt att definiera.., aristoteles uppsats. Aristoteles tror att lycka är en värld som ofta beskrivs som känslomässig och oskiljaktig från framsteg som också kan vara ungefär lika nära hemmet som ordet lycka. Går bort från den här beskrivningen, aristoteles uppsats, Macbeth anpassar sig nästan perfekt. Alla mänskliga handlingar aristoteles uppsats fullbordar och utför sin funktion felfritt kan sägas vara en dygd.





Forskning om Aristoteles



Filosofi har alltid varit intresserad av att försöka avgöra varför vi gör […]. Alla våra sinnen är baserade i kroppen och är följaktligen aristoteles uppsats. Men vi […], aristoteles uppsats. Absolutism och Peter den store Många monarker, särskilt de av europeisk härkomst, använde den blomstrande absolutistiska filosofin under sin regeringstid på 1600-talet. En härskare som införlivar den absolutistiska filosofin har fullständig kontroll över sin […]. Undernäring är ett stort problem bland universitet över hela USA, mer specifikt för studenter, personal, lärare och andra lagstiftare som omger Kalifornien Aristoteles uppsats Universitet: San Jose.


Vissa, som Aristoteles, tror att medborgarskap dikteras av makten att delta i en stats beslut eller av innehavet av en regeringsposition. Andra, […]. Alexander den store är en mycket viktig del av antikens historia på grund av de många saker som han gjorde under sin livstid. Han var en av de viktigaste erövrarna och är en av de enda som förändrade historien på det sätt som han gjorde. Han erövrade många områden i Europa och Asien och […]. Många stora filosofer har skrivit om idén om lycka och vad den betyder för världen.


Lycka är ett ord som de flesta människor har hört minst en gång under sin livstid, men varje person tenderar att ha en annan definition av lycka. Vissa tror att nyckeln till lycka är genom rikedom och att ha pengar […], aristoteles uppsats. Slaveri var inte ett nytt koncept när de första slavarna anlände till Jamestown, Virginia i Faktum är att slaveri var vanlig praxis genom hela världens historia, även om det tidigare mer liknade kontrakterad träldom. Abolitionister i […]. Nelson Mandela och Vincent Van Gogh är två betydelsefulla karaktärer, som var och en ansågs vara en av de viktigaste bidragsgivarna inom sitt intresseområde.


Fast den förre en politisk ledare och den senare en målare, aristoteles uppsats, vissa aspekter av deras liv som främjade deras aristoteles uppsats är extremt lika, som båda upplevde stora olyckor ännu […], aristoteles uppsats. Genom tiderna har det funnits många stora filosofer. Sokrates, en av dessa, är känd och respekterad genom historien. Sokrates föddes i Aten år fvt, och han ägnade sitt liv åt undervisning. Han dömdes att dricka hemlock, […]. När jag kom in på teatern var jag ivrig att bevittna hur Southern Miss Theatre skulle gestalta och tolka denna föreställning, aristoteles uppsats.


På grund av komplexiteten i […], aristoteles uppsats. Aristoteles uppsats har diskuterat begreppen hos filosofins två fäder, Platon och Aristoteles, i över 2 år. Dessa två män tänkte på den typ av tänkande som har varit basen för regeringen sedan en strukturerad regim började. Detta är en kollektiv idé om en dygdig person, som är någon som känner vid rätt tidpunkt, i referensen till rätt objekt, […], aristoteles uppsats. Enligt Aristoteles är förändring en sorts rörelse, och det finns fyra olika typer av förändring: Förändring i vad en sak är, plats, kvalitet och kvantitet. Han säger att saker inte bara kan dyka upp från ingenstans förändring måste komma från former.


Dessa former kan utvecklas till materia. Ett exempel på vad Aristoteles tror skulle kurera […]. Platon och Aristoteles var grekiska filosofer som levde mellan BC respektive BC. De var legender som såg annorlunda på livet. Aristoteles var en elev till Platon och Platon var en elev till Sokrates. Varje individ har en förmåga att skapa sin egen möjlighet. Möjligheten att agera, bestämma och leva livet som han vill att det ska vara. Men denna möjlighet säger oss inte att vi kan göra allt, för vi är föremål för vårt moraliska och etiska ansvar; till sig själv och till andra. Medan tiden går, aristoteles uppsats, […].


Platon var en filosof i Grekland och föddes mellan och f.Kr. och dog i f.Kr. vid ungefär en ålder av Platon grundade Akademien i Aten som var en läroanstalt. När barn mognar och märker både det positiva och negativa i omvärlden, finns det alltid vuxna som hjälper dem att förstå och ge vägledning. Hur påverkar det medborgarna att bo i ett land med en nedgrävd börda? Även om dessa retoriska frågor är komplexa och svåra att besvara, finns denna problematiska situation i många sammanhang i vårt samhälle idag, aristoteles uppsats. I denna tidning har jag […]. I de flesta hassidiska skolor, inklusive de jag gick i, lärs Aristoteles vara synonym med synd och framställs som symbolen för icke-judisk promiskuitet och ondska.


Därför, när jag märkte att vi skulle utforska Aristoteles den här terminen, aristoteles uppsats, Jag var både entusiastisk och orolig. Entusiastisk, eftersom jag skulle lära mig läran om […]. Hur definierar Aristoteles moralisk dygd? Aristoteles definierar moralisk dygd som ett sätt att bete sig på rätt sätt och genom att rekommendera dess relation till lycka. Aristoteles definierar moralisk dygd i underkategorier, men han definierar dygder som exemplifierade av mod, nykterhet, liberalitet, etc. För den här uppgiften valde jag att använda Neil deGrasse Tyson. Jag kände att det bästa sättet att skriva en sådan ordbokspost skulle vara att presentera de fyra orsakerna i omvänd ordning.


slutlig, effektiv, aristoteles uppsats, formell, materiell. Tyson är också Frederick P, aristoteles uppsats. Han var tvungen att motivera varför han aristoteles uppsats med Platon, och vad hans åsikter om varje ämne var, aristoteles uppsats. Men han var så attraherad av Platons verk att han insisterade på att ha den korrigerade versionen av […]. I sin Nicomachean Ethics vill Aristoteles svara på frågorna om vad som gör en människa bra, vad lycka är och hur vi som människor kan använda vår godhet, aristoteles uppsats, om vi äger det, för att uppnå slutet på lyckan i våra liv. För Aristoteles är frågan om hur man är lycklig frågan om hur […].


Inom detta arbete teoretiserar Aristoteles om det goda livets natur. Han […], aristoteles uppsats. I Nicomachean Ethics Bok 3, Aristoteles uppsats anger att en viss typ av ofrivillig handling som uppstår genom okunnighet om en viss kan befrias. dock, aristoteles uppsats, Jag tror att Aristoteles är kortsiktig i sin uppfattning, särskilt i fall som rör sexuella övergrepp. Sexuella övergrepp är ett avskyvärt brott och är inte bara underrapporterat utan också under åtalat. Staten är den högsta formen av politisk gemenskapspolitik och avsikter för alla män att uppnå telos.


Hushållet är underordnat det politiska samfundet eftersom antalet subjekt är färre, och människor som lever tillsammans är endast till för att bevara liv och aristoteles uppsats behov. Inom politiken vidareutvecklar Aristoteles den politiska […]. I denna uppsats kommer jag att börja med att introducera definitionen av Eudaimonia, aristoteles uppsats. Först ska jag gå in på ett mer beskrivande sätt på vilket Aristoteles framställer lycka som Eudaimonia. Sedan, aristoteles uppsats, Jag kommer att förklara rollen som den gyllene medelvägen och dygdens roll för Aristoteles, vilket leder till nästa ämne som kommer att aristoteles uppsats hos människan […], aristoteles uppsats.


Lycka är en värld som ofta beskrivs som känslomässig och oskiljaktig från framsteg som också kan vara ungefär lika nära hemmet som ordet lycka. Icke desto mindre skulle Aristoteles skildra lycka med en rörelse. En rörelse som driver oss mot en provins Eudaimonia. På detta sätt, på off […]. Uppsatsexempel. Uppsatsämnen. Mest populära uppsatsämnen om Aristoteles utarbetade av våra experter:. Absolutism och Aristoteles uppsats den stora absolutismen och Peter den store Många monarker, särskilt de av europeisk härkomst, använde den blomstrande absolutistiska filosofin under sin regeringstid på 1600-talet.


Undernäring aristoteles uppsats Högskolecampus Undernäring är ett stort problem bland universitet i hela USA, aristoteles uppsats specifikt för studenter, personal, fakulteter och andra lagstiftare som omger California State University: San Jose. Alexander den store förändrades a Aristoteles uppsats Alexander den store är en mycket viktig del av aristoteles uppsats historia på grund av de många saker han gjorde under sin livstid. Filosofi och lycka Många stora filosofer har skrivit om idén om lycka och vad den betyder för världen. Att rättfärdiga slaveri Slaveri var inget nytt koncept när de första slavarna anlände till Jamestown, Virginia i Nelson Mandela och Vincent Van Gogh Nelson Mandela och Vincent Van Gogh är två betydelsefulla karaktärer, som var och en ansågs vara en av de viktigaste bidragsgivarna inom sitt intresseområde.


Om Sokrates liv Genom tiderna har det funnits många stora filosofer. Akademiker har diskuterat Akademiker har diskuterat begreppen hos filosofins två fäder, Platon och Aristoteles, aristoteles uppsats, i över 2 år. Aristoteles om förändring Enligt Aristoteles är förändring en sorts rörelse, och det finns fyra olika typer av förändring: Förändring i vad en sak är, plats, kvalitet och kvantitet, aristoteles uppsats. Platon och Aristoteles var grekiska Platon och Aristoteles var grekiska filosofer som levde mellan f.Kr. och f.Kr. Varje individ har en kapacitet Varje individ har en kapacitet att skapa sin egen möjlighet. Platon var en filosof i Grekland Platon var en filosof i Grekland och föddes mellan och f.Kr. och dog i f.Kr. vid ungefär en ålder av vuxna för att hjälpa dem att förstå och erbjuda vägledning.


Hasidiska skolor I de flesta hasidskolor, inklusive de jag gick i, lärs Aristoteles vara synonymt med synd och avbildas som symbolen för aristoteles uppsats promiskuitet och ondska. Aristoteles definierar moralisk dygd Hur definierar Aristoteles moralisk dygd? Tyson deltog i Aristoteles uppsats High School För den här uppgiften valde jag att använda Neil deGrasse Tyson. Dygder enligt Nicomachean Ethics In his Nicomachean Ethics, aristoteles uppsats, Aristoteles syftar till att svara på frågorna om vad som gör aristoteles uppsats mänskligt bästa, vad lycka är och hur vi som människor kan använda vår godhet, om vi äger den, för att uppnå slutet på lyckan i våra liv.


I Nicomachean Ethics Book I Nicomachean Ethics Book 3 säger Aristoteles att en viss typ aristoteles uppsats ofrivillig handling som uppstår genom okunnighet om en viss kan befrias. Politisk gemenskap Staten är den högsta formen av politisk gemenskap polis och avsikter för alla män att uppnå telos. Aristoteles och lyckan I denna uppsats kommer jag att börja med att introducera definitionen av Eudaimonia. Aristoteles tror att lycka är en värld som ofta beskrivs som känslomässig och oskiljaktig från framsteg som också kan vara ungefär lika nära hemmet som ordet lycka. Hittade inte papperet du letade efter?





frihetsuppsats



Den största utmaningen för de flesta filosofer har dock varit att avgöra exakt vad som utgör det bästa livet. Många …. Platon Platon var en av de första filosoferna som diskuterade vikten av det sätt på vilket ett budskap presenteras. Platon utvecklade sin metod för att komma till sanning, och han kallade det dialektik. Dialektik är en process för att komma till sanning där två motsatta sidor, tes och antites, presenteras av två personer ... Synpunkter på skrivstil av Platon, Aristoteles och Dante analytisk essä Läs mer ». Inledning Innan de grekiska läkarna och filosoferna under den klassiska tidsåldern tog upp frågan om kvinnors natur, hade grekerna allvarliga attityder till kvinnor, vilket framgår av deras litteratur Whaley, p. I allmänhet skulle kvinnor hållas nere, annars skulle någon katastrof inträffa.


Det antika grekiska samhället var i grunden patriarkalt i... Aristoteles och Lucretius talade om begreppet rörelse på många sätt. Deras bidrag till begreppet rörelse bidrog mycket till födelsen av modern vetenskap. Det noteras att de skiljde sig åt över flera idéer om hur världen borde fungera. I den här artikeln skulle rörelsens natur vara... Rörelsens natur enligt Lucretius och Aristoteles essä Läs mer ». Studiet av känslor har uppmärksammats av många filosofer och forskare inom olika områden. Det har gjorts ett försök att ha en tydlig definition av de händelser som äger rum i sinnet innan man blir känslomässig.


Som Evans 56 noterar involverar känslor de känslor som utvecklas när man utsätts för en given... Epicurus och Aristoteles filosofiska synpunkter på känslor Läs mer ». Platon och Aristoteles är alla favorittidsfilosofer som förmodligen gav resonemang en smak. Även om Aristoteles var en elev av Platon, höll han inte med honom i nästan varje aspekt. Han visste allt inom politik, vetenskap, juridik, …. Aristoteles vs. Platon Research Paper Läs mer ». Inledning Filosofernas ideologier har påverkat världen och förändrat människors uppfattning och attityder till olika frågor.


Aristoteles är en av de största filosoferna som levt. Han blev en stor... Olika filosofer har försökt identifiera metoderna för att upptäcka sanningen. För många av dessa tänkare har retorikens konst varit ett av sådana verktyg. Det är allmänt känt att Platon var mycket skeptisk till giltigheten av retorik ... Hans studier började från en tidig ålder och senare... Platon och Aristoteles Jämförelse Essä Kritiskt skrivande Läs mer ». Aristoteles trodde att många medborgare är mer kunniga och ädla än en medborgare när det gällde att utöva politisk makt. Den store filosofen betonade att en person kan sakna nödvändiga kunskaper och färdigheter för att kunna stifta lagar eller styra staden Rapeli Dessutom kan en medborgare vara eller bli korrumperad ... Inledning I ett försök att studera hur människor relaterar till alla samhälleliga plattformar är det kanske viktigt att undersöka hur de bildar enkla relationer som vänskap och familjeband.


Förstå... Han hävdar att vi alla har flera roller i våra liv, såsom föräldrar, medborgare, syskon eller ledare. På samma sätt är…. Inledning Platon var en stor filosof såväl som en lärare vars mest kända elev, Aristoteles, har olika åsikter. Den här uppsatsen …. Men jag är också lite skeptisk till... Isokrates och Aristoteles synpunkter på retoriska anordningar Uppsats Läs mer ». Inledning Under flera decennier har anställda förväntat sig att hitta de bästa arbetsplatserna där individer är nöjda med arbetsförhållandena och sin arbetsplatsmiljö.


En tillfredsställande miljö ger stor motivation för arbetskraften och den tillåter individer att utöva sitt yrke skickligt, samtidigt som man förstår att företagsbyggande kräver deras fysiska och psykologiska engagemang. Dessutom empiriska …. I boken If Aristotle Ran General Motors förklarar Thomas Morris hur företagsorganisationer kan frodas i det moderna samhället. Morris granskar hur dessa enheter kan lyckas om de följde visdomen hos stora filosofer som Aristoteles. Det används inte i…. If Aristotle Ran General Motors: Moral Perspective Essay Läs mer ».


Statsvetenskap är en samtida disciplin som är relaterad till samhällsvetenskap. Idag utarbetas statsvetenskapen som en gren av samhällskunskapen självständigt, och huvudobjekten för disciplinen är de politiska systemen, staten och regeringarna. Således är statsvetenskap baserad på bestämda teorier och mätningar, fakta som stöds med bevis och ... Aristoteles som den första statsvetarens uppsats Läs mer ». Aristoteles var en av de klassiska filosoferna som diskuterade frågan om ledarskap i stadsstaten flitigt. Enligt hans åsikt var demokrati det sämsta styrelsesystemet eftersom det gav de outbildade och de mindre lämpliga en möjlighet att styra.


Därför var den demokratiska ledarskapsstilen inte den bästa eftersom den gick emot principerna ... Litteratur präglas av genrer som har utvecklats över tid. Tragedin är en av litteraturens mest framstående genrer och den har funnits i flera århundraden. Som genre har tragedi använts av bland annat olika författare, poeter och filosofer. Aristoteles är en av de främsta auktoriteterna inom tragedi som en ... Enligt Rapp definierar Aristoteles syllogism som en form av övertalning som använder logiska begrepp och sammanhängande propositioner för att dra en slutsats par.


Syllogismer är deduktiva argument som tolkar två påståenden som gör logiska slutsatser. Dessutom använder konceptet logiska ramverk för att ... Det var just här som han utförde sina maximala livsviktiga målningar, och många av hans bevarade skrifter hade helt och hållet baserats på föreläsningar förberedda för skolan. många av hans målningar har inte längre daterats exakt, och han förvandlades till att kontinuerligt revidera massor av det. dessutom vet vi lite om hans existens förutom detta verk, och som ett resultat är denna biografi organiserad kring verken själva. Hans största framgång anses allmänt vara syllogismen, som hjälpte till att frigöra sfären av sunt förnuft - ett område som Aristoteles i huvudsak skapade på egen hand.


gott omdöme var det grundläggande verktyget som gjorde all förståelse och studier möjlig, för det hjälpte en att förstå när bevis var nödvändigt och sättet att granska sådana bevis. Efter gott omdöme är Aristoteles bidrag till biologin bland hans maximala betydande. Han diagnostiserade specifika djurarter och kategoriserade dem listigt. Den omsorg han visade i sin insamling av statistik, i kombination med den insikt han gav i sin forskning, gav hans arbete stor robusthet. I jämförelse med hans målningar inom naturvetenskapen skulle hans organiska prestationer fortsätta att vara oöverträffade i århundraden. Han skrev dessutom stora verk om etik, politik, poetik och retorik.


förutom Aristoteles retorik, studeras alla dessa verk i skolor nuförtiden, nu inte bara av historiska skäl men som grunden för dess ämne. Definitionen av tragedi inom Poetiken förblir i grunden relevant för litterära klagomål, samtidigt som Etik och Politik ger lämpliga utgångspunkter för moralisk och politisk filosofi. Aristoteles dog i B. I allmänhet anges längdkraven i ditt uppdragsblad. Det kan vara ord, stycken eller sidor som ges som ett intervall — ord eller ett visst antal 5 sidor.


En uppsats bör ha en enda tydlig central idé. Varje stycke bör ha en tydlig huvudpunkt eller ämnesmening. En uppsats eller ett papper bör organiseras logiskt, flyta smidigt och "hålla ihop". Allt i skrivandet ska med andra ord vara vettigt för en läsare. En grundläggande uppsats består av tre huvuddelar: inledning, kropp och avslutning. Att följa detta format hjälper dig att skriva och organisera en uppsats. Flexibilitet är dock viktigt. Medan du håller detta grundläggande uppsatsformat i åtanke, låt ämnet och den specifika uppgiften vägleda skrivandet och organisationen.


com , pantip och wikipedia för att få det att hända. Orsak och verkan Uppsatser Beskrivande uppsatser Syntesuppsatser Informativa uppsatser Definition Uppsatser Reflekterande uppsatser. Personliga uppsatser 5-styckesuppsatser Stipendiumuppsatser Klassificering Uppsatser Högskola antagningsuppsatser Forskningsuppsatser. Kritiska linsuppsatser Informella uppsatser Antagningsuppsatser Litteraturuppsatser Svarsuppsatser Berättaruppsatser. Att döda en mockingbird Romeo och Julia The Crucible Lord of the Flies Of Mice and Men Hamlet Macbeth Stora förväntningar. The House on Mango Street Beowulf A Modest Proposal Essays The Great Gatsby Essays Jane Eyre Essays Animal Farm Essays The Odyssey Essays A Doll's House Essays.


Frankenstein Uppsatser Uppsatser Fahrenheit Uppsatser The Things They Carried Uppsatser Julius Caesar Uppsatser Brave New World Essays Speak Essays The Catcher in the Rye Essays. Othello Essays Their Eyes Were Watching God Essays Night Essays Death of a Salesman Essays A Raisin in the Sun Uppsatser Giver Essays. George Washington-essäer Alexander Hamilton-essäer George Orwell-essäer Martin Luther King, Jr. Uppsatser Virginia Woolf Uppsatser Andrew Jackson Uppsatser Alexander den store Uppsatser Thomas Edison Uppsatser. Albert Einstein Essays William Shakespeare Essays Georgia O'Keeffe Essays John F.


Kennedy-essäer Leonardo da Vinci-essäer Benjamin Franklin-essäer Emily Dickinson-essäer Mohandas Gandhi-uppsatser. Isaac Newton Uppsatser Samuel Adams Uppsatser Elie Wiesel Uppsatser Aldous Huxley Uppsatser Ronald Reagan Uppsatser Theodore Roosevelt Uppsatser James Monroe Essäer Aristoteles Essäer. Charles Darwin Essäer Edgar Allan Poe Essäer Thomas Jefferson Essäer Sigmund Freud Essäer Vincent van Gogh Essäer John Adams Essäer. Aristoteles uppsatser Hitta fler Aristoteles uppsatser. Letar efter uppsatser om Aristoteles? Vi har tusentals uppsatser om detta ämne och mer. Forskning om Aristoteles Open Free Essay. Brainstorma idéer och teman. Hitta uppsats om Aristoteles. berättande Gusgustt.


Oidipus Kungen Oidipus Kungen Den sanna grekiska tragedin, Oidipus the King, skriven av Sofokles B. definition av en tragedi. Det första kriteriet för en grekisk tragedi är att huvudpersonen är en god person; dubbelt välsignad med ett gott hjärta och ädla avsikter. Sofokles avslöjar direkt i början av pjäsen att Oidipus är en sådan man. Som är vanligt i den grekiska tragedin Oidipus är också en aristokrat. Född av kungen och drottningen av Thebe är han av sann adel Utbildad man Av Henry Norman Utbildad man Av Henry Norman John Henry Newman, författaren till uppsatsen med titeln Den utbildade mannen börjar sin uppsats på ett sätt som var mycket motsägelsefullt till hans tid.


Han inleder sin uppsats och förklarar djärvt att ett universitet inte är en födelseplats för poeter eller odödliga författare, för grundare av skolor, ledare för kolonier eller erövrare av nationer. I grund och botten är vad han säger att universitetet inte är födelseplatsen för en utbildad man. Denna tanke hjälper till att lyfta fram hans syfte för resten av Humes MGC Moral Development Föreläsare: Dr. Pan sy Brown 27 juli Moralisk utveckling är den process genom vilken barn utvecklar korrekta attityder och beteenden gentemot andra människor i samhället, baserat på sociala och kulturella normer, regler och lagar. Detta inkluderar lycka. Aristoteles tillägger att lycka är mer än känslan av njutning och kontemplativ aktivitet för människor och av denna anledning är målet för att söka det inte att eliminera fysiska drifter som bara skapar njutning.


Istället är målet att kontrollera dem på sätt som är lämpliga för människors natur som rationella djur. Med tanke på detta kan en individ använda sin förmåga till rationalitet för att söka lycka. När en person inte kan få denna lycka är han eller hon den enda som kan skyllas för detta misslyckande eftersom detta visar hans oförmåga att använda resonemang på rätt sätt. Med tanke på att detta misslyckande inte kommer från en extern källa utan snarare från en person och hans eller hennes rationella natur, kan skulden för att lyckan är svår att hitta bara läggas på den mänskliga naturen och inte på den värld där människor befinner sig.


Så fungerar det Steg 1 Besök vår hemsida och gå till beställningsformuläret Steg 2 Fyll i specifika uppsatsdetaljer i avsnittet med beställningsbeskrivning Steg 3 Betala för din anpassade uppsats och få din beställning verifierad Steg 4 Processen att skriva din akademiska uppgift Steg 5 Redigering och anti-plagiatkontroll Steg 6 Leverans i tid av en redan skriven uppsats Lägg en beställning. Men när människor lever sina liv fullt ut är det möjligt att uppnå lycka, oavsett bristen på dessa saker. Därför, när man blir beroende av faktorer som materiella omständigheter eller deras position i samhället, kan de inte uppnå lycka.


Detta beror på att deras lycka bara kan komma från dem. Följaktligen, när de upplever svårigheter att få detta tillstånd, är skulden deras egen och inte världen där de lever. Dessutom är deras val att söka lycka deras eget eftersom de har misslyckats med att inse att de kan vara lyckliga utan att söka godkännande från världen. Aristoteles hävdar att lycka är självförsörjande och slutgiltig. Han stödjer detta genom att konstatera att lycka är önskvärd endast i sig själv och inte för något annat som är annorlunda. Människor väljer själva andra saker som heder eller nöje. Men han hävdar att anledningen till att människor väljer dessa saker är att människor tillskriver dem lycka. Detta visar än en gång att alla har ansvaret för sin lycka.


En person har förmågan att välja vad som kan ge dem lycka och därmed avvisa det som inte gör det. Detta bevisar alltså att svårigheten som upplevs när man söker efter lycka är ett resultat av en individ och hans natur och inte världen där han eller hon lever. Det är viktigt att notera att att tillskriva svårigheterna att hitta lycka till den mänskliga naturen kan utmanas av dem som skyller på den värld där människor befinner sig. Vissa av dessa saker omfattar men är inte begränsade till nöje, klokhet, ödmjukhet och visdom. För att vara mer specifik är det allmänt känt att människor uppfattar en persons ädla handlingar som dygdiga.


Detta betyder därför att lycka härrör från vad människor tycker om den. Detta leder till att människor anpassar sig personligheter som, de tror, ​​kommer att få godkännande från andra. De förändrar vem de är eftersom detta är vad som kommer att ge dem lycka. Därför visar detta argument att lycka uppnås från världen och att den inte längre kommer från en person. Som ett resultat kan den mänskliga naturen inte bära skulden för att människor inte kan hitta den lätt. Argumentet att lycka är svårt att uppnå som en konsekvens av mänsklig natur tjänar till att visa att en person kan göra sitt eget liv som han eller hon vill att det ska vara. Det finns ingen anledning att lägga så mycket ansträngning på att anpassa sig till världen och dess definition av lycka. Dessutom behöver människor inte förändra sig själva, vilket är en faktor som kommer att få dem att förlora sig själva i ett försök att ta emot den lycka som har visat sig vara ganska svårfångad för dem.


Den värld som en person lever i varken bestämmer eller definierar lycka.

No comments:

Post a Comment