Wednesday, March 2, 2022

Anatomi uppsatser

Anatomi uppsatser



Vävnadsmognadskropp Anatomi uppsatser Effekter Ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Detta är anledningen till att lwa är avgörande för det rituella livet för människor som utövar Vodou. En recension av tandvävnadsmikrostruktur, anatomi uppsatser, Biomodifiering och vidhäftning specialfrågor dentalaegis. Tryck på den övre hålvenen kan ge SVC-syndrom, svullnad av huvud och armar. Verk Citerad Dillon, Sheila.





Kategorier



Gränssnitt mellan människa och utrustning Teknologiska omvandlingar har lett till utbredd användning av maskiner och verktyg i arbetsmiljön. I sin enklaste form hänvisar människa-maskin-gränssnitt HMI till punkten eller omfattningen av interaktion mellan en maskin och dess operatör; bokstavligt taget är det maskinens och människans område som interagerar under utförandet av en uppgift. I takt med att användningen av maskiner på arbetsplatsen ökar blir HMI-konceptet mer relevant. Detta beror särskilt på att maskiner och utrustning fortsätter att bli ganska komplicerade och avancerade, och som anatomi uppsatser använder dem mer och mer ökar risken för fel. I detta avseende är tillverkare under press att kontinuerligt utveckla verktyg och maskiner som är i linje med mänsklig anatomi, begränsningar, anatomi uppsatser, och färdigheter för att göra användar-maskin-gränssnittet säkrare för användare Flasporer, et al.


Gränssnitt mellan människa och utrustning i... Referenser FDA. Vitbok: Infusion Pump Improvement Initiative. U. Food and Drug Administration FDA. htm Flaspoler, E. Gränssnittet människa-maskin som en framväxande risk. Europeiska arbetsmiljöbyrån. Do it by Design: An Introduction to Human Factors in Medical Devices. Tjocktarmen börjar nära de nedre slingorna i tunntarmen men stiger sedan upp på höger sida och böjer sig tillbaka över toppen av den högsta slingan i tunntarmen. De andra organen som finns i den stora kroppshålan inkluderar blåsan, gallblåsan och bukspottkörteln. Dessutom innehåller den kvinnliga kroppshålan också en livmoder. eferences Iazzetti, anatomi uppsatser, G, igutti, E.


Konst Sedan den grekiska kouros har skulptur varit beroende av anatomi uppsatser åtminstone en grundläggande förståelse av mänsklig anatomi. Anatomi studerades faktiskt av forntida civilisationer oberoende av dess relevans för att göra människokroppen i två eller tre dimensioner för konst, anatomi uppsatser. Sammanslagningen av anatomi och konst nådde sin första topp under renässansen, då konstnärer i Europa längtade efter att fördjupa sin teknik och förstärka realismen i sina mänskliga former och gestalter. Vissa konstnärer gick så långt som att måla anatomilektioner i en uppvisning av dramatisk ironi som för betraktaren ansikte mot ansikte med verkligheten att konst är beroende av en solid förståelse av människokroppen.


I mitten av 1600-talet målade den holländska mästaren Rembrandt van Rijn "The Anatomy Lesson of Dr. Nicholas Tulp", som skildrar titulärläkaren och hans studentkader med en anatomi uppsatser. Tulp använder en sax för att skära... Verk Citerade Bambach, Carmen. htm Eknoyan, Garabed. Frank, anatomi uppsatser, Priscilla. html Grå, Carl. Volym september Cirkulations- eller kardiovaskulära systemet ansvarar för att flytta näringsämnen, avfall och gaser mellan kroppsceller, transportera blod genom hela kroppen och bekämpa sjukdomar Cirkulationssystemet, anatomi uppsatser.


Dess huvudsakliga beståndsdelar är hjärtat, många blodkärl och blod. Hjärtat bildar cirkulationssystemets kärna. Denna 2-sidiga, 4-kammarpump som distribuerar blod till olika artärer består av anatomi uppsatser höger och vänster kammare, anatomi uppsatser, och höger och vänster förmak. Ventriklarna, belägna i hjärtats nedre halva, är ansvariga för att pumpa blod till hela kroppen bort från vårt hjärta, medan förmaken, som ligger i hjärtats övre halva, ansvarar för att ta emot blod från olika delar av människokroppen. Höger och vänster kammare pumpar syrefattigt respektive syresatt blod; syrefattigt blod pumpas till lungorna medan syresatt blod pumpas till resten av människokroppssmeden. Dessa 4 kammare är anslutna till varandra genom...


anatomi uppsatser Den moderna mänskliga civilisationens historia speglar den gradvisa utvecklingen av anatomi uppsatser, idéer, politiska reformer och tekniska framsteg. Vid olika tidpunkter, anatomi uppsatser perioder av förändring var tillräckligt viktiga för att ha registrerats som revolutioner. Några av de viktigaste av dessa revolutioner bidrog till mänsklighetens historia och samhällsutveckling individuellt såväl som i samband med andra samtidiga eller nästan samtidiga förändringar. Den vetenskapliga evolutionen var ansvarig för grundläggande förändringar i förståelsen av den fysiska världen, kemi, biologi och mänsklig anatomi och fysiologi. Den franska evolutionen representerade erkännandet av medborgarnas grundläggande rättigheter till rättvisa och humant hänsynstagande från deras respektive sida anatomi uppsatser regeringar.


Den industriella utvecklingen ökade tillgängligheten av anatomi uppsatser och gav nya transportsätt och mekaniska anatomi uppsatser som radikalt förändrade livet för ett stort antal människor i hela Europa och den nordamerikanska kontinenten. Den vetenskapliga utvecklingen Den vetenskapliga... Referenser Bentley, Jerry H. McGraw-Hill: New York. Kishlansky, Mark; Geary, Patrick; och O'Brien, Patricia. Civilisationen i väst. Penguin Academic Edition Combined Volume Penguin: New York. Inlander, Charles B. Folkets medicinska samhälle hälsa anatomi uppsatser referens: information som din läkare inte kan eller vill berätta för dig - allt du behöver veta för det bästa inom hälso- och sjukvården.


New York: Hyperion, Jodrey, Louise och Karl ilbur. Oystermantelns andningsmetabolism. Ruppert, E. Southgate, Paul C. Pärlostronet. Amsterdam: Elsevier Science, åtta, Ryan, John Viator, Charles Caldwell och Allison Lisle. Anatomi uppsatser Citerat Arnaudin, Mary och Joel Mintzes. Anatomi uppsatser Onlinebibliotek. De Pater, L och JW Van Den Burg. Anatomi uppsatser, Louise och Karl Wilbur. Human esource Management ekrytering rekrytering vid USC Identifierande syfte: Attrahera talang: Få tillgång till talang: Välj: Utse: Utvärdering av ersättning Strategi för USC Strategisk ersättning H är tillgångsersättning är taktik och en plan Lön vs. World Class Program Strategiska mål Strategiska mål Prestationsmål Prestationsåtgärder Organisation och talangstrategier på tillväxtmarknader Att attrahera den mest begåvade poolen av kandidater och tillfredsställa deras behov och behålla dem kan anatomi uppsatser en enkel matematisk formel men det är en riktigt tuff utmaning för många.


University of Southern California visste till exempel att det inte var tillräckligt att locka och ha folk i styrelsen. De var tvungna att erbjuda en kultur och ett system som de kunde vårda länge. rekrytering Rekryteringsprocessen definieras formellt som processen att hitta en person enligt specifik jobbroll och att matcha jobbrollen med den sökte personen kallas rekrytering. Anställningsmöjligheter för ett företag... Exterogestation Antropologen, Ashley Montagu, utvecklade ett ganska mångsidigt och mångsidigt antal teorier, allt från syn på begreppet ras, sociala faktorer som bidrar till brottslighet, mätning av inre anatomiska markörer som hittats hos människors huvuden, kooperativt beteende när det gäller till evolution, och förståelse av biologiska och kulturella dynamik för könsroller och aggression.


Montagu betonade gen-miljö-interaktionism som är uppfattningen att ärftlighet inte bara drivs av biologiska faktorer hos människor utan representerar en anatomi uppsatser interaktiv process mellan ens erfarenhetshistoria och ens genetiska potential Montagu, En av Montagus mest intressanta idéer är behovet av kontakt, särskilt mänskliga spädbarn. Montagu betecknade den typiska nio månader långa graviditeten som livmodern: den period då fostret utvecklas i sin mammas livmoder så att det kommer att kunna överleva utanför sin mammas livmoder Montagu. Men Montagu trodde att det mänskliga spädbarnet bara dök upp...


Referenser Harlow, H. Social deprivation hos apor. Scientific American, Montagu, A. Man i process. Cleveland: World Publishing, anatomi uppsatser. Rörande: Hudens mänskliga betydelse, anatomi uppsatser. uttorkning påverkar människans ämnesomsättning. I denna mening en kort introduktion i frågan om brist på vatten anatomi uppsatser följs av en avgränsning av begreppen ämnesomsättning och uttorkning i termer av definition och klassificering. Efteråt faller fokus på möjliga grader av uttorkning och förlust av kroppsmassa, och deras konsekvenser för en människokropp. Enligt usan Kleiner, Ph. Varje mänsklig cell, vävnad och organ behöver det i specifika mängder för att fungera korrekt, och nästan varje livsuppehållande kroppsprocess kräver det också.


Vatten finns i mänskliga muskler, fettceller, anatomi uppsatser, blod och även ben, transporterar näringsämnen och syre till cellerna, anatomi uppsatser, hjälper till att kassera avfallsprodukter, fuktar hudvävnader, mun, anatomi uppsatser, ögon och näsa, och viktigast av allt, att hålla kroppstemperaturen i schack. Alltså är vatten outsägligt... Flera fysiologiska, medicinska, miljömässiga och livsstilsfaktorer associerade med ålderdom kan störa homeostas och ge ett betydande bidrag till uttorkning. Sjukdom, feber, diarré, anatomi uppsatser, kräkningar, infektion, demens, kronisk njursjukdom, diabetes mellitus och användning av diuretika och laxermedel ökar totalt risken för uttorkning hos äldre och kan leda till kronisk uttorkning hos många geriatriska individer.


Dessutom vissa former av medicinering ofta anatomi uppsatser av äldre vuxna kan gynna uttorkning eller kräva tillräckligt med kroppsvatten för korrekt ämnesomsättning, vilket understryker behovet av en balanserad vätskekonsumtion. Slutligen har pediatriska patienter en snabbare och känsligare reaktion på uttorkning än vuxna individer på grund av deras snabba metabolism och proportionellt stora kroppsyta, anatomi uppsatser, geriatriska patienter är på samma sätt sårbara för fenomenet genom sin medicinering och övergripande komplicerade hälsospektrum. Ammoniak är särskilt giftigt för hjärnceller och höga nivåer anatomi uppsatser blodammoniak kan också leda till organsvikt, anatomi uppsatser. Den imaginära organellen som kallas en hydrosom fungerar på ett sätt som minskar ammoniaknivåerna i blodet hos människor, och kringgår därmed behovet av mediciner såsom behandling för att förhindra leverencefalopati och tillstånd associerade med en sviktande lever, anatomi uppsatser.


Anatomi uppsatser hydrosom fungerar på samma sätt som en primär lysosom, och innehåller också ett mycket surt inre med lytiska enzymer anatomi uppsatser hydrolaser. Avfallshanteringen som hydrosomen leder tjänar dock till att omvandla ammoniak till ett vattenlösligt avfall som sedan utsöndras av njurarna. Om denna organell kom jag på idén till denna organell... Citerade verk: Batshaw ML, MacArthur RB, anatomi uppsatser, Tuchman M.





apokalyps nu essä



Frakturer är varje brott i kontinuiteten i benet. Det uppstår vanligtvis när stressen på ett ben är större än vad benet kan absorbera. Muskler, blodkärl, nerver, senor, leder och andra …. Cerebral pares Läs mer ». Utifrån detta är det lättare att ta reda på vad ett aneurysm egentligen är. Definitionen av det engelska ordet aneurysm betyder, blodfylld utvidgning av ett blodkärl. Det finns …. Aneurysm Läs mer ». En del av det berodde på att... Hur man bygger en kropp Läs mer ». Ateroskleros Hjärta kranskärlsbiologi avhandling The Pathogenic Etiology of Aterosclerosis: A Review. Specialämnen i patofysiologi Innehåll 1 Introduktion till det kardiovaskulära systemets komponenter: 1.


Ateroskleros Hjärta kranskärlsbiologi avhandling Läs mer ». Hantering, förvaring och kassering av prover Innehåll 1 Förväntningar på en vårdpersonal 2 Hantering, förvaring och kassering av prover 3 Effektiv självhantering av tid och arbetsbelastning 4 Prover som anses brådskande 5 Karriärlångt självstyrt lärande 6 Vertikal revision 7 Webbplats ursprung 8 Provtagning och beskrivning av prov 9 Prov …. Hantering, lagring och kassering av prover Läs mer ». Människokroppens funktion Träning representerar en av de högsta nivåerna av extrema påfrestningar som kroppen kan utsättas för.


Träningsfysiologi är studiet av människokroppens funktion under olika akuta och kroniska träningstillstånd. Dessa effekter är betydande under både kort, högintensiv träning och med... Människokroppens funktion Läs mer ». Electro Physiology of Human Heart Innehåll 1 Electro Physiology of Human Heart 1. Komponenter i hjärtat 1. Det högra atriumet 1. Höger kammare 1. Vänster förmak 1. Vänster kammare 1. Hjärtventiler 1. Elektrofysiologi av mänskligt hjärta Läs mer ». Die Zunahme Der Nutzung Des Internets Innehåll 1 Einleitung 2 Der menschliche Bewegungsapparat 3 Passive Bewegungsapparat 4 Knochen 5 Knochenformen 6 Knorpel 7 Aktive Bewegungsapparat 8 Glatte Muskulatur 9 Herzmuskulatur 10 Skelettmuskulatur 11 Aktin, Myosin und Titin 13 Muskelplatte 112 Motortype 6 17 Arbeitsweisen und Kontraktionsformen der Muskulatur ….


Die zunahme der nutzung des internets Läs mer ». Innate Immunity Sciences Avhandlingar Innehåll 1 Inledning 2 1. Medfödda immunitetsvetenskapsavhandlingar Läs mer ». Neurologiska aspekter av smärtinnehåll 1 1. Neurologiska aspekter av smärta 2 1. Funktionella egenskaper hos nervfibrer 3 1. Egenskaper hos perifera somatiska nerver 4 1. Somatisk-motoriska fibrer för den tvärstrimmiga muskulaturen 5 1. Autonoma-motoriska fibrer för glatta muskler i blod- och lymfkärl 6 1. Känsliga fibrer för somatiska strukturer 7 1. Neurologiska aspekter av smärta Läs mer ». Interrelationship Essay Online gratis Innehåll 1 Introduktion 2 Människokroppens system 3 Relationen mellan nervsystemet och muskuloskeletala systemet 4 Relationen mellan cirkulations- och lymfsystemet 5 Cirkulations- och lymfsystemets roll i immunsvaret 6 Hormonernas roll i den metabola processen 6.


The Interrelationship Essay Online Gratis Läs mer ». Microtubles Essay Exempel gratis på Magic Hjälp att beskriva strukturen och funktionerna hos mikrotubuli - varför kan läkemedel som stör mikrotubulimonteringen användas som cancerterapi? Innehåll 1 Introduktion 2 Cellmorfologi och funktion 3 Mikrotubuli och cancerterapi 4 Andra läkemedel som hämmar funktion hos mikrotubuli 5 Mikrotubulinätverket som ... Microtubles essäexempel gratis på Magic Hjälp Läs mer ». Munnen är den punkt där maten kommer in i matsmältningskanalen och fortsätter matsmältningsprocessen genom att tugga mat. Maten bryts sedan ner i bitar... Superantigener Ett superantigen definieras som en typ av antigen som har förmågan att orsaka polyklonal T-cellsaktivering via en stor, ospecifik aktivering av T-celler.


Det finns tre allmänna familjer av superantigener: endogena superantigener, exogena superantigener och B-cellssuperantigener. Endogena superantigener kodas in i genomet av olika virus; exogena superantigener... Superantigener Läs mer ». Förstå skademekanismer: en nyckelkomponent för att förebygga skador inom sport. Sports Med. Grindstaff, TL. Träningsprogram för neuromuskulär kontroll och beröringsfria främre korsbandsskador hos kvinnliga idrottare: en analys som behövs för att behandla.


Journal of Athletic Training. Hälsoinformation Publikationer Vad är det främre korsbandet? Technological Fix och natomical Body Kirurgiska fixeringar från 1800- och 1900-talet Under 1900-talet hade kirurgi blivit en vanlig medicinsk procedur på grund av upptäckten av anestesi som användes för att minska smärta under operationen. Under denna period kunde läkare beskriva placeringen av strukturer i förhållande till andra strukturer i kroppen, vilket säkerställde att de kände till organets positioner och kunde enkelt utföra operationer av olika kroppsdelar. Den största fördelen för mänskligheten: mänsklighetens medicinska historia från nitet till nutid. Fontana Press. Dessutom var patientens sjukdom en överdrift av läkaren enligt kritiker.


Läkarnas uttalanden var felaktiga eftersom patienten ständigt var upprörd, grät mycket och aldrig samarbetade i något som hennes syster gjorde för henne. Dessutom hade patienten haft tre veckors inläggning på ett privat sanatorium och medicinering från andra läkare som aldrig hjälpte henne. Dessutom protesterade hon mot medicinska undersökningar och vägrade alltid att genomgå intelligenstester. Vävnaderna var sladdriga och det fanns enorma cirklar under ögonen. Ganska ofta frustade hon och harklade sig med ett högt ljud, ett fenomen som observerats hos minst tre andra patienter i denna serie. Händerna var varma och torra, och agitationen verkade vara ganska ytlig"[footnoteRef:6].


Freemans invasiva operationsmetod gjorde proceduren riskabel och gav flera biverkningar. Detta kirurgiska ingrepp förbjöds till slut eftersom det aldrig behandlade tillståndet och med upptäckten av bättre mediciner ledde till dess nedgång[footnoteRef:7] medan nya metoder för behandling av psykisk sjukdom finns för närvarande, bör frontal lobotomi inte bortses från eftersom under denna tid , det var de enda tillgängliga behandlingsmetoderna. Baserat på vad som finns i uppsatsen verkar det som om du inte riktigt har problem med att hitta skönhet i nazisternas arbete, eller dra nytta av deras illdåd, utan snarare bibehållit en falsk känsla av ambivalens genom hela uppsatsen för att göra det mer övertygande. Men det verkar också troligt att du skulle försöka upprätthålla en distinktion mellan att tycka att din uppsats är underhållande och att finna skönhet i Pernkopfs bok, om så bara för att uppsatsens tvetydighet pekar mot en ovilja att följa dina egna ståndpunkter till deras logiska, om än obekväma, slut.


Frågan din uppsats ställer är en avgörande fråga, och det är beklagligt att du inte var villig att svara tillräckligt. Uppgift 4: Att göra en scen Scene: Att läsa om Förintelsen är lite som att läsa science fiction, eftersom allt på en gång är bekant och helt främmande. Filmer och tv har gjort nästan... Verk som citeras Angetter, Daniela C. C, Raina MacIntyre, Catherine L. King och David Isaacs. High Enaissance-rörelsen och dess mest berömda artister Enaissancen kallas en period där det fanns en stor kulturell rörelse som började i Italien under de tidiga åren. Det spred sig till andra länder som England, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Spanien.


Denna era fortsatte in i slutet av talet och slutade under talet. Enaissancetiden var en period av återfödelse och under denna tid studerade många konstnärer konsten i det antika Grekland och ome. Deras önskan var att återerövra andan i den grekiska och omanska kulturen i sina egna konstnärliga, litterära och filosofiska verk. Kulturerna i det antika Grekland och ome kallas ofta för den klassiska antiken. Enaissancen representerade alltså en återfödelse av dessa kulturer och är därför också känd som antikens väckelse eller lärandets väckelse. Konstnärernas verk omfattar många aspekter av medeltiden och inkorporerade... Referenser Leonardo da Vinci. Gale Group, återgiven i Biography Resource Center. Farmington Hills, Mich. Science of Sex and Gender Halvtidsexamen Om två artiklar Vetenskap definieras som uppnåendet av kunskap genom praktik eller studier.


Den samlade mänskliga ansträngningen för att bättre förstå hur det naturliga fungerar med hjälp av observerbara fysiska bevis är vetenskapen Chalmers sid. Det finns många definitioner av vetenskap och alla pekar på en sak. Vetenskap innebär att göra observationer och studera för att förklara naturfenomen. Utan observation och studier skulle det inte vara möjligt att på ett logiskt sätt förklara de olika händelser som sker naturligt. Det intressanta med vetenskap är det faktum att olika teorier kan formuleras för att förklara samma fenomen.


Hypotesen en forskare använder kommer att avgöra de slutsatser de drar. Vetenskapen är intressant eftersom den ger människor olika förklaringar till varför något händer och alla skäl kan vara logiska eller sanningsenliga. Att ha olika innebörd eller teorier som förklarar samma fenomen gör vetenskapen till en... Referenser Chalmers, Alan F. Vad kallas detta för vetenskap? Indianapolis, i: Hackett Publishing, Oudshoorn, Nelly. Shields, Stephanie a. Grekiskt projekt KONST Formellt forskningsprojekt Sommartermin Forntida grekisk skulptur är en av de mest kända historiska konstformerna. Tre huvudsakliga livsformer representeras av denna skulptur; krig, mytologi och härskare i det antika Greklands land. Det huvudsakliga syftet med uppsatsen är att återbesöka skulpturkonstens historia i antikens Grekland och olika steg i dess utveckling inom olika tidsperioder.


Några av de viktigaste utvecklingarna inom grekisk skulptur inkluderade skildring av förändringar i former, skildring av kvinnliga och manliga figurer, grader av nuvarande realism och hur skulptur användes för att uppnå dessa effekter. Utveckling av grekisk skulpturteknik Det finns fyra huvudperioder där huvudutvecklingen och förändringarna i den grekiska skulpturen ägde rum. Den första perioden kallas den geometriska perioden; andra perioden är den arkaiska perioden, den tredje är den klassiska och... Verk Citerad Dillon, Sheila. Forntida grekisk porträttskulptur: sammanhang, ämnen och stilar.


Cambridge University Press, Dillon, Sheila. Den kvinnliga porträttstatyn i den grekiska världen. Giannakopoulou, Liana. The Power of Pygmalion: Forntida grekisk skulptur i modern grekisk poesi, Volym 3 av bysantinska och neohelleniska studier. Peter Lang, Vilken är den mest sannolika diagnosen? John tros lida av gigantism eller akromegali. Svullna fötter och händer visar sig vanligtvis som ett första tecken. De som lider av akromegali märker förändringar i deras sko- eller ringstorlekar, särskilt skobredden. Långsamt börjar förändringar i benet att förvandla deras ansiktsdrag, med deras underkäke och ögonbryn som sticker ut, avstånd från tänderna och förstoring av näsbenet Colao et al. Onormal brosk- och bentillväxt resulterar ofta i artrit.


Vävnadsförtjockning kan fånga nerver och resultera i utvecklingen av karpaltunnelsyndrom CTS som i sin tur ger försvagning och domningar i händerna. Utvidgningen kan också... karriär för en atletisk tränare, inklusive den bakgrund som krävs för karriären, nödvändig utbildning och jobbmöjligheter för atletiska tränare. Atletiska tränare utgör en nödvändig ryggrad i de flesta professionella idrottsorganisationer och många privata organisationer. En professionell atletisk tränare kan göra skillnaden mellan en livsavgörande skada eller att återvända till spelet. Atletiska tränare är en viktig och integrerad del av modern idrottsmedicin, och när sport och friidrott ökar i betydelse i vårt samhälle kommer de att fortsätta att spela en viktig roll i våra hälsosamma liv.


Atletiska tränare har funnits i århundraden, men idag är de flesta tränare certifierade och arbetar inte bara med idrottsklubbar eller utbildningsanläggningar, de kan arbeta på gym och fitnesscenter och till och med företags träningscenter. Certifierade atletiska tränare ATCs är medicinska experter på att förebygga, känna igen, hantera och rehabilitera skador som är resultatet av fysisk aktivitet. Atletiska tränare kan hjälpa dig att undvika onödiga... Verk Citerad Författare inte tillgänglig. html-redigerare. htm Hibberts, Rob. htm Kornspan, Alan S. Enligt Tamara Kreinin, ordförande för Sexuality Information and Education Council of the U.


En av konsekvenserna av brist på fullständig och fullständig information till ungdomar orsakar faktiskt självpåtagen okunnighet om sin egen säkerhet. Om ungdomar inte får rätt utbildning i att skydda sig mot könssjukdomar, är det osannolikt att de kommer att komma mycket längre än lekplatsrykten. I flera granskningar utförda av U. Surgeon General och av kommittén för HIV-prevention, program för endast avhållsamhet har liten eller ingen effekt på det sexuella beteendet hos ungdomar "Abstinens". Att neka unga människor fullständig och korrekt information om sex, preventivmedel och förebyggande av sexuellt överförbara sjukdomar utsätter dem för onödiga hälsorisker.


Verkligheten är att tonåringar kommer att prata om sex, kommer att experimentera och kommer sannolikt att ha... Hämtad december , från City-Data. html Hälsa och sociala skillnader. html Länkar prevention av tonårsgraviditet till andra kritiska sociala frågor. pdf Medicinsk forskning i Boston. Det övergripande temat som sådana ritualer förmedlar är Vodou-religionens elementära natur. Specifikt, inom Vodou tror man - ungefär som i hinduismen - att det finns en, yttersta andlig varelse, känd som Gud. Men denna övergripande andliga kraft kan inte förstås eller upplevas direkt som människor.


Detta är anledningen till att lwa är avgörande för det rituella livet för människor som utövar Vodou. Lwa är förbindelsen mellan Guds fullkomligt gudomliga rike och den mindre sfären som ockuperas av mänskligheten. Uppenbarligen verkar lwa-sfären mittemellan på mänskligheten kontinuerligt; ändå är själva ritualerna utformade för att stärka denna koppling. Följaktligen är innehav av lwa av yttersta vikt för att kunna passera gränsen - men kort - mellan det mänskliga och det gudomliga. Denna tolkning av besittning står i stark kontrast till kristna tolkningar, som nästan universellt ser det... Verk citerade American Museum of Natural History. Bellegarde-Smith, Patrick och Claudine Michel.


haitiska Vodou. Bloomington: Indiana University Press, McAlister, Elizabeth a. enaissance hänvisar till återfödelsen och återupplivandet av konst och arkitektur på 1400- och 1500-talen i Italien. Enaissancen är fascinerande att studera och är fortfarande kulturell betydelsefull än idag på grund av den höga nivån av konstnärlig och arkitektonisk produktion som kunde produceras under denna tid. En av de grundläggande anledningarna till varför denna period var betydelsefull är alltså direkt kopplad till det faktum att de verk som fångades under denna tid fortsätter att fängsla fantasin hos de flesta människor och fortsätter att imponera och förvåna. Enaissancen är viktig inte bara på grund av den höga nivån och innovationen av arbete som skapades, utan för att det visade en högre nivå av intellektualism och förståelse för det mänskliga tillståndet som manifesterades genom konst.


Enaissancen är betydande idag, inte bara på grund av den höga nivån av konst som producerades, utan för att... Referenser Konströrelse. Tidig renässanskonst Italien Hämtad från www. htm Getty. Sankt Andreas. Hämtad från getty. Renässans ss. Hämtad från Scholastic. Naturens helande krafter Naturens kraft i läkningsprocessen har varit känd i århundraden av världens olika civilisationer. Processen att engagera naturen i läkningsprocessen görs på olika sätt. I detta dokument kommer vi dock att kritiskt fokusera på naturens psykologiska, känslomässiga och kulturellt helande kraft som den ses av ursprungsbefolkningar i världen, inklusive indianer, inuiter och inuguiter, afrikanska, aboriginer, asiatiska kulturer. läkningsprocessen består av flera övertygelser och metoder som utgör en del av livet för de infödda stammännen, kvinnorna och barnen.


Processen består av flera delar. Dessa element inkluderar religion, örtmedicin, andlighet och flera andra ritualer som alla är... Bibliografi Durkheim, E. E in God's Womb: A Spiritual Memoir Gennep, A. Chicago: Chicago University Press. Grimes, R The Beginnings of Ritual Studies. Columbia, SC: University of South Carolina. personlig induktion är effektiv. För att diskutera effektiviteten av att personifiera en given induktion är det avgörande att vi först och främst utforskar och definierar begreppet personlig induktion.


Efter att det är gjort går vi sedan vidare med analysen av de begrepp som ingår i processen. Resten av detta arbete behandlar argumenten för begreppet personliga induktioner såväl som de mot det innan man drar en slutsats. Varje människa är unik och komplex på olika sätt. Var och en har sina tycke och smak och vi äger dessa till våra helt olika uppväxter. Denna uppfattning delades av olika världsledare som påven Johannes Paulus II när han påpekade att varje människa är singel, unik och oupprepbar Chang. Personalisering av screed innebär att effektivt skräddarsy den så att... Referenser Banyan, C. Kein hypnos och hypnosterapi: grundläggande till avancerade tekniker för proffsen.


Paul, MN: Abbot Publishing House Bandler, R, och Grinder, J The Structure of Magic. Volym 1. Palo Alto, Cal-if. What Is NLP -- American Journal of Nursing, Vol 83 7. Therbligs -- en innovation av det tidigare löpande bandet med fortfarande praktiska tillämpningar Idag är det problemet; man kan vara frestad att fråga, med att fördela arbetsdagen enligt enkla enheter av sekunder och timmar, när man mäter arbetarnas effektivitet? det finns ett behov av att skapa ett annat mätsystem med avseende på såväl rörelse som tid? Konceptet Therbligs en studie av arbetareffektivitet inte i relation till tid, utan i relation till rörelse, ger svaret. Konceptet Therbligs föddes under 1900-talets början, ett århundrade som övervakade födelsen av den moderna fabriken och även den moderna filmen.


Det var med hjälp av denna senare uppfinning som John och Lillian Galbraith kunde påbörja sina studier av mänskligt kinestetiskt beteende i det förra. Således, även om termen "Therbligs" kan "låta som en ny datorterm eller något obskyrt... Arbete Citerat Ferguson, David. barndomen är mindre trygg och njutbar nu än förr? Barndomen är en period som sätter igång en förändring av familjens eller de inblandade föräldrarnas perspektiv. Det innebär aspekten av ansvar och åtaganden för föräldern att säkerställa ett säkert och säkert föräldraskap för barnet. Men oro fortsätter att uppstå på grund av samhällets dynamiska natur. Samhället fortsätter att utvecklas och förändrar olika aspekter och praxis inom samhället.


Genom denna utveckling slipper barnet inte de slutliga resultaten av dessa förändringar. Social konstruktion består av införlivande av nya metoder, som utvecklas till samhällets norm medan de gamla ersätts genom dessa procedurer och förändringar. Barnet står inför utmaningar i sina adaptiva mekanismer eftersom dessa förändringar kommer med risker, oro, oro och rädsla från de framstående sociala förändringarna. De sociala förändringarna ledde till utvecklingen av en generaliserad värld, i... Tänder Emalj och tänder, i allmänhet Den svåraste delen av människokroppen är tanden.


Tänderna hjälper till att tugga och bryta ner matpartiklar till mindre enheter för enklare matsmältning i systemet. Tänder hjälper också människor att artikulera språket Hoffman. Emaljen är den hårdaste delen av en tand. Kalciumfosfat är dess primära sammansättning förening. Emaljbildning och dess styrka, hållbarhet Tandkronan utgör ett cellulärt material som kallas emalj. Emaljen råkar vara den hårdaste kroppsvävnaden. Tjockleken på materialet på tanden beror på tandens del och dess form. Den tjockaste emaljen finns vanligtvis vid kuspkrönet och incisala kanter. Den sluttande delen, sprickorna, livmoderhalsen på tanden och de olika hålen på tänderna har de tunnare lagren. Emaljen på en vuxen människas tänder är hög i energi och är hem för betydande...


Referenser Tandläkare i Glendale AZ Phoenix Arizona familjetandläkare. Sanningen om tanderosion: Hur man reparerar tandemaljen? WebMD - Bättre information. Bättre hälsa. The Teeth Human Anatomy: Diagram, namn, nummer och villkor. En översyn av tandvävnadsmikrostruktur, biomodifiering och vidhäftning specialfrågor dentalaegis. Tandemalj: Erosion och restaurering. Arbetet fokuserar nästan uteslutande på kroppen som ämne. De två figurerna – Gud Fadern och Adam – representerar den mänskliga anatomins majestät i dess ideala form: muskulös, flexibel, unik, autentisk, balanserad, beundransvärd, vacker och proportionell. På målningen är Gud mestadels draperad med ett tunt tyg; Adam är helt naken och hans ställning tillbakalutad med ena knäet upprätt medan han sträcker sig bakåt och sträcker sig framåt trögt tyder på att en kunglighet väcks efter en lång sömn.


Sannerligen, idén att Adam är som kunglighet är en som Michelangelo ingjuter i scenen och ger målningen dess högsinnade hänryckande kvalitet, vilket är mycket i... Pissarro var särskilt intresserad av sina målningsförsök och betonade att han skulle "söka den natur som passar ditt temperament", och i Gauguin fick ett landskap i Pissarros stil accepterat på salongen. Under tiden hade Pissarro presenterat honom för Cezanne, för vars verk han fick en stor respekt - så mycket att den äldre mannen började frukta att han skulle stjäla hans "sensationer". Alla tre arbetade tillsammans en tid på Pontoise, där Pissarro och Gauguin ritade blyertsskisser av varandra Cabinet des Dessins, Louvren.


Gauguin bosatte sig ett tag i ouen och målade varje dag efter att banken han arbetade på stängde. Till slut återvände han till Paris och målade i Pont-Aven, en välkänd semesterort för konstnärer. för bild Le Christ Jaune the Yellow Christ Pioch, Stilleben med tre valpar Pioch, I "Solig sida nedåt; ​​Van Gogh och Gauguin," Martin... Referenser Bailey, Martin. Dejta regndropparna: Martin Bailey granskar de sista volymerna i katalogerna över de två viktigaste samlingarna av Van Goghs teckningar. Apollo Magazine Ltd.


html Martin. Bell, Judith. Vincents skattkammare; van Gogh-museets van Goghs. Vincent van Goghs verk från originalsamlingen av hans bror Theo. Världen och jag. Nyheter World Communications, Inc. Hämtad 26 februari från HighBeam Research:. Denna snidning är också ganska sentimental till utseendet, för den återspeglar "den grekiska medborgarens högtidliga patos, ungefär som några av de skulpturer som finns på frontonen av Parthenon" Seyffert, Vår sista artefakt heter Paret armband med Triton och Tritoness Hålla eroter, gjorda under den hellenistiska perioden, cirka Dessa smycken var tydligen designade för en kvinna med hög grekisk kultur, för de är gjorda av massivt guld och är utformade i form av två löst lindade ormar eller ormar.


Den som designade dessa intrikata och vackra föremål insåg guldets speciella egenskaper, för kvinnan som hade turen att bära dessa kunde lätt glida armarna genom öglorna, på grund av formbarheten hos massivt guld. De två figurerna överst på varje del är representationer av Triton och Tritoness, närmast förknippade med den grekiska havsguden Poseidon. Bibliografi Nya grekiska och romerska gallerier. Seyffert, Oskar. Ordboken för klassisk mytologi, religion, litteratur och konst. New York: Gramercy Books, Lorenzo de Medici hjälpte särskilt till att fördubbla familjens konstsamling och gav ett liberalt och generöst materialstöd till konstnärerna. Dessutom säkerställde hans stora kritiska tänkande att tidens sanna konstnärliga värden främjades.


Han byggde skolor för målning och skulptur och övervakade de konstnärer som deltog i dem i sitt sökande efter konstnärligt värde. Under hans styre producerade några av de största målarna sina största verk helt för honom: "Verrocchio gjorde nästan allt sitt arbete för honom; skulptörens graciösa grav i San Lorenzo över Lorenzos far och farbror, hans brons David och hans fontän av pojken med en delfin, avrättades alla för Lorenzo. En annan dimension av familjens inflytande över konsten är det faktum att stämningen vid hovet tydligt satt sin prägel på... Verk Citerade Jurdjevig, Mark. Mack, Charles R. Young, G. Medici. New York: The Modern Library, Några av de alternativ som är tillgängliga för patienter är sid.


Fluoren skyddar mot håligheter. Peridex eller generisk För att kontrollera bakterier, resulterar klorhexidin i munnen i mindre plack och gin-skölj givit Periochip För att kontrollera bakterier och minska storleken på parodontala fickor Atridox För att kontrollera bakterier och... Referenser Adams, T. Professionalisering, kön och kvinnodominerade yrken: Tandhygien i Ontario. Daily Post Liverpool, England, sid. Leenden runt om Kvinnor städar upp i den nationella tävlingen för Årets hygienist. Daily Herald Arlington Heights, IL, sid. Totala praxis för kvalitetsledning och affärsresultat: Bevis från tandläkarpraxis. Även om coachen kanske inte tränar med klienten varje session, kan han eller hon uppmanas att demonstrera många av rörelserna och hjälpa klienten, beroende på vilken typ av session och klientens behov.


För vissa tränare kan den "bästa" delen av arbetet - engagemanget med människor som är engagerade i fitness - också vara den värsta delen, eftersom deras scheman kan göra det svårt att hitta tid att träna ensam. Även då kan tränaren vara så utmattad av att hjälpa andra att han inte har motivationen att konditionera sig själv. Men detta är viktigt, så coachen kan hjälpa klienterna på ett skadefritt sätt. En typisk "dag i livet" för en sport- och konditionstränare kommer att variera beroende på tränarens träningsinställning. En privat tränare kan gå upp på morgonen för att gå till huset till en upptagen chef... Referenser Kinesiologi. Michigans universitet. php Sports management. Syracuse universitet. aspx Waehner, Paige. Hur man blir en personlig tränare. Aristoteles började som Platons elev, men en läsare har svårt att hitta några speciella likheter mellan de tvås världsbilder.


Faktum är att om vi har studerat platonisk dualism och Platons tillhörande formteori, börjar det se ut som att Aristoteles filosofi är baserad på försöket att vara så oplatonisk som möjligt. Platon trodde på en dubbel natur av verkligheten - den verkliga fysiska världen som vi kan uppfatta, och en separat men överlappande värld av "idéer" eller "former" som på något sätt omfattar den eviga essensen av dessa saker i den verkliga fysiska världen. Men Platons uppfattning om dessa former är i sig själv vagt definierad, trots den centrala roll de spelar i hans filosofiska världssystem. Om Aristoteles lärde sig av sin gamla lärare, var det en läxa i hur man inte skulle närma sig filosofipraktiken. I stället för den platonska dualismen lägger Aristoteles fram en världsbild som...


htm illustrerar flera aspekter av egyptisk begravningsskulptur som förblev typiska i nästan år, men inte i alla de omgivande forntida kungadömena och nationerna. Denna speciella staty tros härstamma från Gamla kungariket, förmodligen den femte dynastin runt B. Den strikta användningen av proportionalitet från kalkstensstrukturens sida såväl som den stela hållningen och det tysta ansiktsuttrycket "reflekterar den egyptiska önskan att representera den avlidne på ett sätt som är lämpligt för evigheten", på ett stiliserat sätt, snarare än att fånga hur de döda var unikt individualiserade som människor i livet. Art of Egypt, Denna fixering vid att hedra de döda står i direkt kontrast till grekiska statyer från perioden som oftare användes i levande tempelriter, även om de ofta var lika stela och stiliserade.


Artlex, enligt... Verk citerad konst i Egypten. htm Artlex. html Statyett av Nedjemu. Instruktionsmetoder: Utbildning av hälsoinstruktörer Att utbilda en hälsoinstruktör kräver användning av en mängd olika pedagogiska metoder. Det är viktigt att alla instruktörer har hög kompetens och kan sprida korrekt information. Praktikanterna måste ha både akademisk och praktisk kunskap för att vara effektiva. Ett föreläsningsformat förblir det föredragna sättet att säkerställa att lyssnarna har fått rätt information. Nackdelen är att eleverna kan bli uttråkade av bristen på interaktion. Detta kan åtgärdas genom att injicera dialog och diskussion i föreläsningsformen. För att orientera studenterna i deras arbetsuppgifter och för att informera dem om den information de måste förmedla, krävs en del föreläsningar för att förmedla...


Referenser Undervisningsmetoder. htm Principer och metoder för träning. aphael: Enaissancekonstnären aphael var son till Giovanni Santi, en utbildad man som kunde ge sin unge son ett anmärkningsvärt liv utsatt för mycket konst, många konstnärliga genier och den anmärkningsvärda kulturen i det umbriska hovet. aphael var välsignad under sin barndom i termer av rikedom och kultur och skulle aldrig behöva känna till en kämpande konstnärs liv eller känslan av att tigga om utdelningar eller arbeta i elände. Men aphael drabbades av stor tragedi: hans mamma dog när han var åtta år och hans far dog tre år senare när aphael var elva år gammal.


Således, som ett ömt barn, var Aphael inte främmande för tragedi, något som utan tvekan ingjutit hans liv och satt avtryck på honom som konstnär. En sak som aphaels far gjorde före sin död som hade ett djupgående inflytande på barnet och hur... Referenser Fineartarchives. Galateas triumf. Hämtad från fineartarchives. Raphael Biografi. Hämtad från italiensk-renässans-konst. html Nationalgalleri. Ansidei Madonna. Hämtad från nationalgalleriet. Madonna från guldfinken av Raphael. Hämtad från Uffizi. The Raphael Cartoons: What is a Cartoon?


Hämtad från vam. Fergusons argument och bevis I Eugene Ferguson Engineering and the Mind's Eye hävdar han att det befintliga privilegiet för vetenskap och matematik framför det icke-verbala och visuella inom ingenjörsutbildningen är en ömsesidigt farlig praxis och en historisk abnormitet. Genom att tillämpa en väl demonstrerad krönika om ingenjörsstrategi, hävdar Ferguson att inte alla tekniska komplikationer kan lösas genom analys i matematiska; brist på förmågan att föreställa sig maskiner, miljö och strukturer. Han fortsätter med att förklara det faktum att ingenjörer, ofta, gör dåliga bedömningar.


Dessa svaga samtal leder till förkrossande besvikelser i kärnkraftverk, broar, kylskåp och andra maskiner. Boken rymmer en generös mängd gamla teckningar och skisser och presenterar väl valda teman, såväl som en försmak av ingenjörskonstens historia, från dess tidigare skeden till dess status, utspridda med den väsentliga roll som sinnesögat spelar. Bibliografi Brown, John K. The Journal of the Society for Industrial Archaeology 25 2 : Buchanan, R. Burke, John G. Hounshell, David A. Human Resources Scenario 1 Prestandarecensioner Problem med prestationsrecensioner Det första problemet med prestationsrecensioner som process är att de är subjektiva till sin natur. Det vill säga, även om prestationsöversynen kan ha drag av objektivitet och ta formen av en betygsskala korrelerad mellan många individer, har dessa individer fortfarande ofta liknande bakgrunder och platser i företagshierarkin och skalan kan ses på ett godtyckligt sätt. eller olika mode av alla.


Det andra problemet med prestationsrecensioner är att eftersom de ofta ges personligen, är den överordnade ofta ovillig att vara helt uppriktig mot individen som granskas, med tanke på processens en-mot-en karaktär. Det är helt enkelt svårt att säga till någon att de gör ett dåligt jobb. Sålunda får någon en falsk känsla av att de har det bra -- tills de släpps taget och blir kränkta... Works Cited Civil Rights Act av -- EEOC webbplats. html Six Sigma. asp Tannen, Deborah. Ny pocketutgåva: New York: Quill, Three Framed Victims" Tagen från Rhoades, K. Arbetspsykologi. Den 5 juni är Homeostas målet som främjas av både positiva och negativa återkopplingsmekanismer. Detta är principen som indikerar att det finns en balans i autonoma livsfunktioner som kroppen alltid försöker upprätthålla.


Detta hänvisar till sådana egenskaper som kroppstemperatur, hjärtfrekvens, andning och kraften hos vitala organ. När stimuli skapar en avvikelse från denna status, kommer kroppen att aktivera en uppsättning svar utformade för att reglera en återgång till balans. I anatomiskt läge, hur många plan kan beskrivas och vad heter de? Det finns tre stora anatomiska plan, som används för att referera till olika sätt att ta itu med kroppen och dess system. De anatomiska planen inkluderar Coronal Plane, som hänvisar till den främre ytan av kroppen från huvud till fot. Sagittalplanen hänvisar till ytan som kan ses från en profil, vilket indikerar ett lateralt perspektiv på...


om ett hjärta behöver mer syre, till exempel i tider av träning, stress eller farmakologisk stimuli, ökas blodflödet för att uppfylla detta krav. Den fysiologiska förträngningen av artärerna på grund av plackuppbyggnad som finns vid kranskärlssjukdom begränsar dock blodflödet till hjärtat, särskilt i tider då en ökning av myokardiellt syre behövs. Dessa restriktioner innebär en minskad CFR för individen, vilket kan leda till kranskärlsischemi, hjärtinfarkt och flera andra farliga effekter. Denna fysiologiska förändring i kranskärlssystemet, genom uppbyggnaden av plack, uppstår av flera skäl. Brist på fysisk aktivitet och dålig näring, med konsumtion av vissa fetter och kolesteroler, kan underlätta uppbyggnaden av plack.


Högt blodtryck, fetma, depression och ångest är också bidragande faktorer Pazoki, Nabiour, Seyednezami och Imami. Det finns olika behandlingsalternativ för kranskärlssjukdom. Två kliniska behandlingsalternativ inkluderar livsstilsmodifiering och revaskularisering. Verk som citeras Kern, Morton, Amir Lerman, Jan-Willen Bech, Bernard De Bruyne, Eric Eeckhout, William Fearon, Stuart Higano, Michael Lim och Martjin Meuwissen. American Heart Association. Pazoki, Raha, Iraj Nabipour, Nasrin Seyednezami och Seyed Reza Imami. Rub, M. Shirato, Susan och Beth Ann Swan. Självständigt fyller dessa system separata funktioner, men när de arbetar tillsammans, hjälper de till att transportera nödvändiga näringsämnen genom hela kroppen, samtidigt som de bibehåller och främjar homeostas i systemen.


Varje obalans inom dessa system kommer att i hög grad påverka kroppen som helhet och kan leda till potentiellt dödliga resultat. Integrering av gastrointestinala och kardiovaskulära system i människokroppen. Människokroppens gastrointestinala och kardiovaskulära system hjälper till att bryta ner och transportera föremål som intas, såsom mat och mediciner, till de nödvändiga delarna av kroppen, vilket driver ut avfall som inte behövs. Separat har mag- och hjärtsystemet olika funktioner, men när systemen fungerar tillsammans...


htm Gregory, M n. Blodet som vi reser i består av röda blodkroppar som kallas hemoglobin, plasma, blodplättar och vita blodkroppar. Blod transporteras genom kroppen genom hjärtats pumpande verkan. När vi fortsätter kommer vi in ​​i leverportvenen, som levererar blod från mag-tarmkanalen till levern, in i den uppåtgående aortan, upp mot hjärtat. När vi närmar oss hjärtat kommer dets pumpande att dra oss upp i dess kammare och genom till lungorna där vi får syre och fortsätter vår resa till njurarna.


När vi återvänder till hjärtat kommer vi att passera genom aortabågen och gå ner genom bröstaortan och fortsätta förbi den nedåtgående abdominalaortan tills vi når njurartären. Vi gör en vänstersväng och passerar genom glomeruli genom njurens tubuli och avslutar denna fas av vår resa in i den vänstra njuren. Referenslista: Thibodeau, G. Kroppens struktur och funktion. Chicago: Mosby Årsbok. Det var dock att bildningen av serotonin var från lungorna var underbyggd. Det observeras också att avgiftning av blodet sker i lungorna. Senare observerades det att en av lungans viktiga aktiviteter är att tillhandahålla kemisk filtrering genom att skydda den regelbundna cirkulationen av blod från attacken av vasoaktiva blandningar och andra exogena föreningar som finns i artärerna.


Lungornas fysiologi och dess placering gör att lungan är exklusivt lämpad för att utföra dessa aktiviteter. Våt; Mossa, Den totala produktionen från hjärtsystemet erhålls av lungorna medan andra organ endast får en mycket liten mängd uteffekt. Blodet som cirkulerar lungorna är föremål för det stora kapillärendotelplanet i kroppen som är på sjuttio kvadratmeter. Denna aspekt av produktion och cirkulation gör det möjligt för lungan att utföra den effektiva funktionen av biokemiska... Referenser Bennett, Taylor. De Reuck, a. S; O'Connor, Maeve. Churchill Ltd. Hjärtsjukdom upprymdhet mellan hjärtstillestånd och kranskärlssjukdom Hjärtat är ett viktigt organ i människokroppen, det håller individen vid liv. Att förstå hur hjärtat fungerar och fungerar är viktigt för att skydda ditt hjärta från hjärtsjukdomar.


Hjärtstopp och kranskärlssjukdom är betydande hjärtrelaterade sjukdomar som har en hög dödlighet. Det är viktigt för individer med redan existerande hjärtsjukdomar att förstå symtomen på hjärtstillestånd och kranskärlssjukdom, eftersom dessa båda är ledande dödsorsaker i USA. Att förstå hur hjärtat fungerar, individer riskerar att drabbas av hjärtsjukdomar och hur man förebygger eller fördröjer hjärtsjukdomar. I denna artikel kommer jag att ta upp sambandet mellan hjärtstillestånd och kranskärlssjukdom. Jag kommer också att förklara hur hjärtat fungerar och diskutera några sätt att förebygga hjärtstillestånd och kranskärlssjukdomar.


Hjärtstopp Hjärtstopp... Referenser Antonini-Canterin et. Samband mellan karotis och kranskärlssjukdom hos patienter med aortaklaffstenos: en angiografisk studie. Angiologi 60 5 CDC. Hjärtsjukdom. Kranskärlssjukdom: nya insikter och deras konsekvenser för radiologi. Europeisk radiologi. Nya avbildningstekniker för att diagnostisera kranskärlssjukdom. Canadian Medical Association Journal. Ytterligare ledtrådar som hänvisar till utveckling är att kvinnliga skelett tenderar att mogna snabbare än män, med en förhårdnad av brosket som inträffar vid en yngre ålder, vid 18 års ålder för kvinnor och 21 år för män.


Detta kan bero på den reproduktiva fördel som arten ger om en kvinnlig kropp är stark nog att stödja ett barn i livmodern i en tidigare ålder Liu, Sartor och Nader. Skelettets ålder ger också ledtrådar som rör utveckling. Medan yngre barn och spädbarn kan vara svåra att skilja på kön, kan det äldre skelettet uppvisa osteoporos i det kvinnliga skelettet jämfört med åldersmatchade män, eftersom bristen på östrogen bidrar till att minska bentätheten med åldern. Det manliga skelettet, på grund av närvaron av testosteron, kanske helt enkelt inte urartar så snabbt när det gäller osteoporos som en kvinna skulle göra Kim, Sung och Song.


Referenser Baum, NH och CA. Kim, T, et al. Liu, D, et al. Silva, RF, et al. Hjärtcykel: Diastole- och systolefaser och hjärtsjukdomar. Syftet med forskningen i denna studie är att undersöka hjärtcykeln ur ett anatomi- och fysiologiskt perspektiv. För detta ändamål undersöks och redovisas litteratur inom detta undersökningsområde, som för denna studie är hjärtcykeln. Två faser av hjärtcykeln Klabundes arbete rapporterar att den enda cykeln av hjärtaktivitet kan delas in i två primära faser som anges vara de av: 1 diastolfasen; och 2 systolefasen.


Klabunde, , sid. Bibliografi Chute, RM Kapitel The Cardiovascular System: Blood Vessels. htm Fukuta, H. Och Little, W. Hjärtsvikt Clin. 4 jan 1 Kardiovaskulär fysiologiska koncept. htm Limacher, MC Förstå effekten av onormal hjärtaktivering på hjärtfunktionen. J Am Cardiol ;43 9: Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Vetenskap Human Anatomy Essays Human Anatomy Essays Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. Gränssnitt mellan människa och utrustning Teknologiska transformationer har lett till utbredda ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Gränssnitt mellan människa och utrustning i... Referenser FDA.


Människokroppens hålighet de inre orden: Längd: 1 Sidor Dokumenttyp: Forskningsförslag Paper : Atlas of Anatomy.

No comments:

Post a Comment