Tuesday, February 8, 2022

Berömda berättande essäer

Berömda berättande essäer



För att en berättande essä är en berättelse, berömda berättande essäer, du kan använda sensoriska detaljer för att göra ditt skrivande mer intressant. Skrattande högljutt och nästan löjligt i sin detaljnivå, den utforskar författarens splittrade identitet, mellanvästern kontra östkusten och den amerikanska upplevelsen i stort. John Jeremiah Sullivan — Mister Lytle. Mary Ruefle — On Fear. Han har också kända essäer bland sina litterära verk: hans populära berömda berättande essäer tillhör kategorierna: övernaturlig fiktion, spänning och fantasy. Hur de fredliga, europeiska länderna kunde engagera sig i ett krig som så småningom skulle kosta mer än 17 miljoner liv?





10 kända amerikanska författare som varje ung författare borde känna igen



Nu vill jag dela hela listan med er med tillägg av mina anteckningar om skrivande. Varje punkt på listan har en direktlänk till uppsatsen, så snälla klicka bort och skäm bort dig själv. När du väl öppnat paketet måste du äta upp hela jävla grejen. Jag försökte hitta sådana som var välskrivna och imponerande på samma gång. Jag ville att de skulle ha makten att förändra mitt tänkande och förändra mitt liv. Och de levererade. Nu kanske du har det berömda berättande essäer olika motivation att läsa dessa fantastiska uppsatser. Kanske gillar du att finslipa dina färdigheter för att skriva den nödvändiga uppsatsen för att din högskoleansökan ska gå med en bra ACT- eller SAT-poäng, berömda berättande essäer.


Men en del av det finns fortfarande med dig. Det förändrade dig i samma ögonblick som du läste dess sista rad. Uppsatserna är inte listade i någon särskild ordning. Fantastiska essäer för att utmana ditt intellekt och väcka din fantasi och kreativitet i en fantastisk bok. David Sedaris - Skratta, Kookaburra, berömda berättande essäer. Ett stort familjedrama utspelar sig mot bakgrund av den australiensiska vildmarken. Berömda berättande essäer Kookaburran skrattar... Det här är en av de bästa uppsatserna i serien. Skrivtips från uppsatsen:, berömda berättande essäer.


Tror du att ditt liv slår dig i ansiktet alltför ofta? Efter att ha läst denna uppsats kommer du att ändra dig. Att läsa om förlust och svårigheter gör oss ofta ledsna i början, men sedan kan vi känna oss tacksamma för våra liv. Vit — Återigen till sjön. Vad innebär det att vara pappa? Kan du se ditt yngre jag, reflekterat i ditt barn? Denna vackra uppsats berättar historien om författaren, hans son och deras traditionella vistelse vid en lugn sjö gömd i skogarna i Maine. Denna plats i naturen är fylld av solsken och barndomsminnen. Det ger också en av de största berömda berättande essäer om naturen och tidens gång.


Zadie Smith — Fail Better. Aspirerande författare känner en enorm press att prestera. Den dagliga kvoten av ord visar sig ganska ofta inte vara något annat än skratt. Vad händer då? Också, bör skribenten behaga läsaren eller bör hon vara helt oberoende? Vad innebär det egentligen att vara författare? Den här uppsatsen är ett försök att besvara dessa frågor, men dess innehåll är inte bara avsett för klottrar. Virginia Woolf - Moths död, berömda berättande essäer. Mitt i en vanlig dag, sittande i ett eget rum, berättar Virginia Woolf om den episka kampen för överlevnad och livets försvinnande. Denna korta uppsats är verkligen kraftfull.


I början är stämningen glad. Livet är i full kraft. Och så, plötsligt, börjar det tyna bort. Meghan Daum — My Misspent Youth. Många av oss drömmer någon gång om att bo i New York. Roger Ebert — Gå försiktigt in i den där goda natten. Förmodligen den största filmkritikern genom tiderna, Roger Ebert, säger åt oss att inte rasa mot ljusets döende. Den här uppsatsen är full av mod, lärdom och humanism. George Orwell — Att skjuta en elefant. Orwell, tydligen en fri representant för det brittiska styret, berömda berättande essäer, känns inte mer än en marionett berömda berättande essäer till infall berömda berättande essäer mobben.


George Orwell — En hängning. Mest berömda berättande essäer saken är normaliteten i det. Christopher Hitchens - Assassins of the Mind. I en av de största uppsatserna som skrivits till försvar för yttrandefriheten delar Christopher Hitchens med sig av många exempel på hur modern media knäböjer inför de explicita hoten om våld från islamiska extremister. Han berättar historien om sin vän, Salman Rushdie, författare till Sataniska verser som i många år var tvungen att vaka över hans axel på grund av ayatollah Khomeinis fatwa, berömda berättande essäer. Med sin vanliga kvickhet delar Hitchens med sig av olika exempel på människor som dog på grund av sina åsikter och på redaktörer som vägrar publicera något relaterat till islam på grund av rädsla och det skrevs långt före Charlie Hebdo-massakern.


Efter att ha läst uppsatsen kommer du att inse att yttrandefrihet är något av det mest värdefulla vi har och att vi måste kämpa för det. Christopher Hitchens – De nya budorden. Se när Christopher Hitchens slår det ena budet efter det andra på moraliska såväl som historiska grunder. Visste du till exempel att det faktiskt finns många versioner av den gudomliga lagen dikterad av Gud till Moses som du kan hitta i Bibeln? Om du närmar dig det med ett öppet sinne kan den här uppsatsen förändra ditt sätt att tänka på Bibeln och religion i allmänhet.


Phillip Lopate — Mot Joie de Vivre. Om du vill förbli lycklig, förbli bara dum. Personligen kan jag bära ansvaret för lycka eller glädje berömda berättande essäer vivre ett tag. Philip Larkin — Nöjesprincipen. Det här stycket kommer från Required Writing-samlingen av essäer. Väl värt att läsa. Sigmund Freud - Tankar för tiden om krig och död. Hur de fredliga, europeiska länderna kunde engagera sig i ett krig som så småningom skulle kosta mer än 17 miljoner liv? Det som får folk att döda varandra? Är det deras natur, berömda berättande essäer, eller är de marionetter av imperialistiska styrkor med egna agendor? Zadie Smith — Några anteckningar om inställning. Den här handlar om den svårfångade förändringen som sker inom dig, berömda berättande essäer.


För Zadie, berömda berättande essäer, det var svårt att anpassa sig till Joni Mitchells vibbar – särskilt hennes Blue-album. Men till sist, berömda berättande essäer, hon växte upp för att uppskatta sitt geni, och alla andra saker förändrades också. Denna toppessä handlar om förhållandet mellan människa och konst, berömda berättande essäer. Vi borde gilla det eftersom det har en omedelbar, känslomässig effekt på oss. Även om det, enligt Stansfield Gary Oldman i Léon, är ganska obligatoriskt att gilla Beethoven. Annie Dillard - Total Eclipse.


Min fantasi rördes alltid av scenen berömda berättande essäer solförmörkelsen i Farao, av Boleslaw Prus. Jag undrade över chocken av den desorienterade folkmassan när de berömda berättande essäer hur deras härskare tydligen kunde släcka ljuset. Att fördjupa sig i denna uppsats av Annie Dillard har en liknande effekt. Det producerar häpnad och någon form av urtidsrädsla. Efter förmörkelsen kommer ingenting att bli sig likt igen. Édouard Levé — När jag tittar på en jordgubbe tänker jag på en tunga. Denna självmordsmässigt vackra uppsats kommer att lära dig mycket om uppskattning av livet. Gloria E. Anzaldúa — Hur man tämjer en vild tunga. Anzaldúa, som föddes i södra Texas, fick kämpa för att hitta sin sanna identitet.


Hon var amerikansk, men hennes kultur var det berömda berättande essäer i Mexiko. På så sätt respekterades hon och hennes folk inte fullt ut i något av länderna. Den här uppsatsen är en redogörelse för hennes resa för att bli Chicanos ambassadör Berömda berättande essäer kultur. Kurt Vonnegut — Dispatch From A Man Without a Country. När det gäller stil är denna uppsats felfri. Mary Ruefle — On Fear. De flesta psykologer och gurus är överens om att rädsla är den största fienden till framgång eller någon kreativ aktivitet. Mary Ruefle tar sig an denna grundläggande mänskliga känsla med flärd. Susan Sontag — Mot tolkning. I denna mycket intellektuella essä kämpar Sontag för konsten och dess tolkning.


Helvete om jag vet! Jag kommer att bedöma det genom min subjektiva upplevelse! Nora Ephron — Några ord om bröst. Detta är en hjärtevärmande, berömda berättande essäer berättelse om en ung flicka som berömda berättande essäer för att hennes bröst äntligen ska växa. Som det händer är storleken på brösten en stor sak för kvinnor.





tess av d urbervilles uppsatsämnen



Eudora Welty — Den lilla butiken. Genom att läsa denna föga kända uppsats kommer du att transporteras in i den gamla amerikanska söderns värld. Det finns alla dessa vackra minnen som lever inom oss. De låg någonstans djupt i våra sinnen, gömda från synen. Verket av Eudora Welty är ett försök att avslöja några av dem och låta dig bekanta dig med några av det förflutnas dofter och smaker. John McPhee – Sökandet efter Marvin Gardens. Sökandet efter Marvin Gardens innehåller många lager av mening. Den presenterar också ett historiskt perspektiv på civilisationernas uppgång och fall, och på Atlantic City som en gång var en livlig plats, och sedan, sakta sjönk, gatorna fyllda med smuts och krossade fönster.


Maxine Hong Kingston — No Name Woman. En död kropp på botten av brunnen är en vacker litterär apparat. Vem var denna kvinna? Varför gjorde hon det? Läs uppsatsen. Joan Didion — Om att hålla en anteckningsbok. Slouching Towards Bethlehem är en av de mest kända samlingarna av essäer genom tiderna. I den hittar du en nyfiken del som heter On Keeping A Notebook. Joan Didion — Farväl till allt det där. Den här berörde mig eftersom jag också bodde i New York City ett tag. De är kraftfulla. När ljudet av sirener bleknade, steg Tony ner i den mörka världen av hustlers och hallickar. Hur som helst, den här uppsatsen är fantastisk på för många sätt. Du måste bara läsa den. George Orwell — Reflektioner om Gandhi.


George Orwell kunde se saker som de var. Ingen överdrift, ingen romantik - bara fakta. Han erkände totalitarism och kommunism för vad de var och delade sina bekymmer genom böcker som och Animal Farm. Han intog samma nykterhet när han hade att göra med helgon och vise. Idag betraktar vi Gandhi som en av 1900-talets största politiska ledare - och det med rätta. Men överlag var han en bra kille. Läs uppsatsen och vidga ditt perspektiv på den indiska nationens Bapu. George Orwell – Politik och det engelska språket. Låt Mr. Orwell ger dig några skrivtips. Den här uppsatsen, skriven i , är fortfarande ett av de mest användbara dokumenten om att skriva på engelska.


Orwell var förmodligen den första personen som avslöjade det politiska språkets medvetna vaghet. Han menade det mycket seriöst och jag beundrar hans ansträngningar att döda alla oklara meningar, inklusive sådana skrivna av framstående professorer. För att göra den här listan mer heltäckande, nedan inkluderade jag ytterligare tolv uppsatser som du kan hitta intressanta. Oliver Sacks — På bibliotek. En av de största bidragsgivarna till kunskapen om det mänskliga sinnet, Oliver Sacks mediterar över värdet av bibliotek och sin kärlek till böcker. Noam Chomsky — De intellektuellas ansvar. Chomsky gjorde förmodligen mer än någon annan för att definiera intelligentsians roll i den moderna världen.


Det pågår ett idékrig där borta - bra och dåliga - intellektuella kommer att vara de som borde kämpa för det tidigare. Sam Harris – The Riddle of The Gun. Sam Harris, nu en berömd filosof och neuroforskare, tar sig an problemet med vapenkontroll i USA. Hans tankar är klara och fria från fördomar. Tim Ferriss - Några praktiska tankar om självmord. Författare till NYT-bästsäljaren The 4-Hour Workweek delar en känslosam historia om hur han nästan tog sitt liv, och vad kan du göra för att rädda dig själv eller dina vänner från självmord. Edward Said — Reflektioner om exil.


Edward Saids liv var verkligen fascinerande. Född i Jerusalem, bodde han mellan Palestina och Egypten och slog sig till slut ner i USA där han avslutade sitt mest kända verk - Orientalism. I den här uppsatsen delar han med sig av sina tankar om vad det innebär att vara i exil. Richard Feynman är helt klart en av 1900-talets mest intressanta hjärnor. Han var en lysande fysiker, men också en onekligen stor vetenskapsförmedlare, en konstnär och en resenär. Genom att läsa den här uppsatsen kan du observera hans tankeprocess när han försöker ta reda på vad som påverkar vår tidsuppfattning. Rabindranath Tagore — Skogens religion.


Jag tycker om att tänka på Tagore som min andliga vän. Hans dikter är bara fantastiska. På många sätt liknar de några av de persiska verserna som hyllar kärlek, naturen och alla tings enhet. Genom att läsa denna korta uppsats kommer du att lära dig mycket om indisk filosofi och dess relation till dess västerländska motsvarighet. Richard Dawkins - Brev till sin åriga dotter. Varje pappa borde kunna formulera sin livsfilosofi för sina barn. Med detta brev gör den berömda ateisten och förnuftets försvarare, Richard Dawkins, precis det. Albert Camus — Minotauren eller, Stoppet i Oran. Det finns många platser där du kan försöka hitta tystnad. Albert Camus berättar om sin favorit. Koty Neelis — 21 otroliga livsläxor från Anthony Bourdain.


Lucius Annaeus Seneca — Om livets korthet. Seneca delar med sig av sin stoiska filosofi och säger åt dig att inte slösa din tid på dumheter. Bertrand Russel — I lovsång för ledigheten. Denna gamla uppsats är ett måste för moderna människor. Vi är så upptagna av vårt arbete, våra telefoner och all mediainput att vi tenderar att drunkna i vår verksamhet. Bertrand Russel säger åt dig att slappna av lite — kanske det kommer att göra dig bra. Uppdraget att förbättra mina skrivfärdigheter tog mig längre än att bara gå igenom uppsatserna. Jag rekommenderar starkt att du läser dem i sin helhet. En uppsats är en speciell form av skrivande. Faktum är att det är den enda litterära form jag känner till som är ett absolut krav för karriär eller utbildning.


Istället finns det essäfrågor, eller hur? Jag hoppas att du tycker om läsningen och att den kommer att inspirera dig att göra ditt eget skrivande. Som jag sa tidigare är den här listan bara ett försök att dela några av de bästa uppsatserna som finns tillgängliga online. Känner du till några andra bitar som kan ingå i den listan? Vänligen dela dina tankar i kommentarsfältet nedan. Var är Montaigne? Visserligen är hans essäer år gamla och inte särskilt sammanhängande, men Montaigne ville dela sina råa tankar med världen. Uppsatsen har nu blivit en sofistikerad litterär genre, men Montaigne ville helt enkelt skriva om livet. Ingen student skulle kunna komma undan med en Montaigne-liknande uppsats.


Tack för din vänliga kommentar och för att uppmärksamma mig på den. Vi bör aldrig glömma uppsatsens ursprung. Fin lista. Intressant val, har du läst Joseph Roths uppsatser? Hotel Years, feuilleton faktiskt...för att vara korrekt, men i uppsatsfamiljen är Robert Walser en annan mästare...Jag tror jag ska skriva en lista över de 20 bästa feuilletonerna...spasibo för listan...kolla in edward hoagland, updike trodde att han var bäst….. lawrence millman, barry lopez... Hej Sir! Det är alltid ett bättre alternativ att ha en känsla för riktning innan du börjar med något. Nedan kan du hitta viktiga detaljer och ett gäng berättande essäexempel. Dessa exempel hjälper dig också att bygga ditt innehåll enligt formatet.


Exemplen informerar läsarna om skrivstilen och strukturen i berättandet. Uppsatsen nedan hjälper dig att förstå hur du skapar en berättelse och bygger den här typen av uppsats på nolltid. Byborna hade förlorat några getter och fjäderfä till ett mysterium. Mysteriet med de försvunna husdjuren spred sig som en löpeld i byn. Många spekulerade i att det fanns tjuvar i byn medan andra antydde att ett vilddjur var på flykt. Trots flera spekulationer förblev mysteriet med försvinnandena olöst. Hela byn var i ett tillstånd av bestörtning när tigern dök upp och inledde ytterligare en attack mot byn.


Bytet var inte vilket husdjur som helst den här gången, det var ett litet barn som lekte vid ladugården. Byborna hade fått nog, de fick sätta stopp för det en gång för alla. De organiserade en grupp av de modigaste männen från byn, beväpnade dem med hagelgevär och knivar och planerade att attackera tigern. De tog också en get för att locka till tigern i vår fälla. Planen var att fånga tigern och senare döda honom. Jag var en av medlemmarna i gruppen som åkte till djungeln sent på kvällen. I timmar hörde vi ingenting förutom myggorna och syrsorna runt omkring oss. Därefter, när solen gick upp, satte vi upp en fälla med en get som bete.


Vi var försäkrade om att detta skulle fånga tigern omedelbart. Vi hade nästan gett upp när vi plötsligt vid gryningen hörde buskarna prassla och löven spraka. Alla vi darrade till våra ryggar och såg mysteriet österut komma emot oss. Vi bytte våra vapen och riktade den mot vilddjuret. Vi riktade våra vapen mot tigern när han hoppade för att ta tag i geten. Han gick i fällan. En av medlemmarna sköt ihjäl tigern och vi räddade geten säkert tillbaka till vår by. Uppdraget fullbordades. Vi hade dödat vilddjuret och hade blivit framgångsrika. Det var en fantastisk jaktresa. En som alltid kommer att finnas kvar i mitt minne för all framtid. Det berättande uppsatsexemplet för gymnasiet hjälper dig att bygga din egen uppsats på ett lättförståeligt sätt.


De hjälper dig också att uppnå ditt mål att förklara huvudidén med djup analys och detaljer. Denna antydan gjorde mitt hjärta tungt och, nu när min far var oåterkallelig, önskade jag att han hade varit bredvid mig så att jag kunde ha sökt hans ansikte efter de svar som bara framtiden skulle ge mig nu. Här knyter Baldwin samman teman och motiv till ett tydligt uttalande: att han måste fortsätta att bekämpa och erkänna orättvisor, särskilt rasmässiga orättvisor, precis som hans far gjorde. Men till skillnad från sin far måste han börja med sig själv – han får inte låta sig stängas av för världen som hans far var.


Och ändå önskar han fortfarande att han hade sin far som vägledning, även om han konstaterar att han hoppas vara en annan man än sin far. I denna uppsats laddar Baldwin uppsatsens framsida med sina motiv, och genom sin berättelse väver han samman dem till ett tema. I slutändan kommer han till en slutsats som kopplar ihop alla dessa saker och lämnar läsaren med ett bestående intryck av fullbordan - även om elementen från början kan ha varit olika, är allt i slutändan vettigt. Du kan replikera denna taktik att introducera till synes obundna idéer och väva ihop dem i dina egna uppsatser. Genom att introducera dessa motiv, utveckla dem genomgående och sammanföra dem till slut, kan du visa för din läsare hur alla är relaterade.


Här är några tips för att hålla din berättande uppsats stark och fräsch. Motiv är grunden för en berättande essä. Vad försöker du säga? Hur kan du säga det med hjälp av specifika symboler eller händelser? Det är dina motiv. Försök att undvika klichéer, eftersom dessa kommer att kännas trötta för dina läsare. Istället för rosor för att symbolisera kärlek, prova suckulenter. Håll ditt språk och dina motiv fräscha och din uppsats blir ännu starkare! Inte så i en berättande uppsats – i det här fallet vill du använda ditt eget perspektiv.


Ibland kan ett annat perspektiv göra din poäng ännu starkare. Om du vill att någon ska identifiera sig med din synvinkel kan det vara frestande att välja ett andrapersonsperspektiv. Om du vill ha lite distans kan tredjepersonsperspektiv vara okej. Men var försiktig – för mycket avstånd och din läsare kan känna att berättelsen saknar sanning. Det håller dig, författaren, nära berättelsen och påminner läsaren om att det verkligen hände. Din uppsats borde vara sann. Sällan i livet upplever vi något med en tydlig, konkret innebörd som någon i en bok kan. Dessutom förväntar sig ingen att du kommer ihåg detaljer som kan ha hänt för flera år sedan. Du kanske måste rekonstruera dialog från ditt minne och din fantasi. Dialog är ett kraftfullt verktyg.


Eftersom en berättande uppsats är en berättelse kan du använda sensoriska detaljer för att göra ditt skrivande mer intressant. Dessa detaljer kan knyta an till dina övergripande motiv och främja din poäng. Woolf beskriver i detalj vad hon ser när hon tittar på malen, vilket ger oss en känsla av att vi också tittar på malen. Alla dessa beskrivningar förankrar oss inte bara i berättelsen, utan också i motiven och teman. Ett av verktygen för en författare är att få läsaren att känna som du kände, och sensoriska detaljer hjälper dig att uppnå det. Funderar på att fräscha upp din förmåga att skriva uppsatser innan ACT? Den här guiden till ACT English kommer att gå igenom några av de bästa strategierna och övningsfrågorna för att förbereda dig! En del av att öva för ACT är att se till att ditt ordval och din diktion är på rätt plats.


Kolla in den här guiden till några av de vanligaste felen i avsnittet ACT engelska för att vara säker på att du inte gör dessa vanliga misstag! En gedigen förståelse för engelska principer hjälper dig att göra en effektiv poäng i en berättande uppsats, och du kan få den förståelsen genom att ta ett rigoröst urval av engelska klasser på gymnasiet! Melissa Brinks tog examen från University of Washington med en kandidatexamen i engelska med inriktning på kreativt skrivande. Hon har tillbringat flera år med att undervisa K-studenter i många ämnen, inklusive i SAT-förberedelser, för att hjälpa dem att förbereda sig för sin högskoleutbildning. Vårt nya student- och föräldraforum, på ExpertHub. com , låter dig interagera med dina kamrater och PrepScholar-personalen.


Se hur andra elever och föräldrar navigerar i gymnasiet, högskolan och antagningsprocessen. Fråga frågor; få svar. Hur man får en perfekt, av en perfekt målskytt. Betyg på SAT Math. Betyg på SAT-läsning. Betyg på SAT Writing. Gratis kompletta officiella SAT-övningstester.

No comments:

Post a Comment